Ihon suojaaminen ei hidasta eikä vähennä ruskettumista, päinvastoin. Päivetys on tasaisempaa ja kestää pidempään, kun aurinkotuotteiden suojakertoimet ovat olleet kohdallaan.

Kalpeat hipiät alkavat keväällä hinkua väriä pintaan, mutta tässä kohtaa on hyvä muistaa varovaisuus. UV-säteiden vaikutus ei pelkästään edistä terveyttä, eivätkä ihon palaminen ja ihosyöpä ole kenenkään toivelistalla.

Ihon suojaamiseksi hyvä alku ovat riittävän usein lisätty aurinkorasva ja sillä tarpeeksi suuri suojakerroin. Kun sää alkaa todella lämmetä, on parasta viettää keskipäivän paahde auringonsäteiden ulottumattomissa ja uskoa vihdoin, että varjossakin ruskettuu.

Jos lähdet aurinkolomalle, suojaa arimmat kohdat suojaavat vaatteilla ja käytä aurinkolaseja. Pienille lapsille ne ovat aurinkorasvojen lisäksi melkeinpä pakollinen suojautumiskeino.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Aurinkoon voi myös valmistautua ennakkoon popsimalla aurinkokapseleita sekä ennen etelänmatkaa että sen aikana. Niiden avulla suojapigmenttimme melaniinin määrä ihossa lisääntyy ja nopeuttaa ruskettumista. Kapseleista on apua myös aurinkoihottumasta kärsiville aurinkofaneille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lue myös:

Kuori iho valmiiksi aurinkoonNäin suojaat ihosi auringolta

Sisältö jatkuu mainoksen alla