Juonteita, ryppyjä, kuivuutta, pigmenttiläiskiä, turvotusta... Iho vanhenee väistämättä, mutta anti-age-kosmetiikalla voi loiventaa ongelmia

Ikääntyminen näkyy kolmenkympin jälkeen ihossa ensimmäisinä hentoina juonteina. Geenit vaikuttavat loppujen lopuksi melko vähän ihon ikääntymiseen. Ihoa vanhentaa ennen muuta UV-säteily, jonka vaikutukset näkyvät ihossa viiveellä. Saasteet, elämäntavat, ihonhoitohistoria ja hormonit vaikuttavat osaltaan siihen, missä kunnossa iho on.

Solunmuodostuksen hidastuminen ja estrogeenitason hiipuminen vaikuttavat monin tavoin ihon ikääntymiseen. Tärkeintä ihonhoidossa on ennaltaehkäisy ja jo syntyneiden vaurioiden korjaaminen.

Iho kuivuu, koska ihon rasvat vähenevät ja ihossa luontaisesti olevan hyaluronihapon määrä vähenee. Hidastuneen solunkierron vuoksi kuollut ihosolukko istuu ihon pinnalla kauemmin. Ihon huolellinen puhdistaminen aamuin illoin ja kuorinta kosteuttavat ja auttavat ihoa uudistumaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

35+

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Iho ohenee ja kuivuu aiempaa herkemmin. Ihon kiinteys vähenee, ja rypyt sekä juonteet ovat entistä näkyvämpiä. Ihon kirjavuus johtuu valon aiheuttamista pigmenttimuutoksista.

Hoito: Viimeistään tässä vaiheessa siirrytään kosteusvoiteista anti-age-tuotteisiin, jotka kosteuttamisen lisäksi kiinteyttävät, heleyttävät ja suojaavat UV-säteiltä. Seerumit, tehotipat ja naamiot tehostavat ihonhoitoa. Ihonhoito kannattaa ulottaa kaulaan ja dekolteelle saakka, sillä niissä ikääntyminen näkyy kasvojen ihoa selkeämmin. Iho on näillä alueilla ohuempaa kuin kasvoilla.

45+

Vaihdevuodet ja estrogeenin väheneminen vaikuttavat ihossa jo ratkaisevasti. Iho kuivuu entisestään, ja sen heleys ja hehku himmenevät sameudeksi. Kasvojen piirteet valahtavat ja ihohuokoset näyttävät suuremmilta. Kasvoille kertyy helpommin turvotusta.

Hoito: Elvyttävät, UV-suojan sisältävät tuotteet ja säännölliset kosmetologikäynnit ylläpitävät ihon toimintoja. Ravintoon, ulkoiluun ja lepoon kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.

55+

Ihon vanheneminen jatkuu. Sen vastustuskyky ja kiinteys vähenevät ja väri samenee. Ihon rakenne ohenee, koska kollageenin ja elastiinin muodostuminen hidastuvat.

Hoito: Ihonhoitoon tarvitaan entistä täyteläisempiä voiteita ja erilaisia tehokuureja. Ihon suojaaminen on tärkeää.

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla