Kotivärjäsitkö kulmasi liian tummiksi? Asiaan auttaa vain aika, mutta onneksi siihen ei mene kauan.

Kulmakarvojen kotivärjäyksessä voi joskus käydä niin, että tulee vahingossa valinneeksi itselleen liian tumman värisävyn.  

Kosmetologikouluttaja Tanja Warjonen Suomen Kosmetologikoulusta kertoo, että jos värjää kulmansa vahingossa liian tummiksi, ongelman ratkaisee kyllä ajan kuluminen.

"En sanoisi, että vahinko on kovinkaan vaarallinen."

"Kulmaväri kuluu jo muutamassa viikossa, joten en sanoisi, että vahinko on kovinkaan vaarallinen", Warjonen lohduttaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jos tummat kulmat todella ahdistavat, niiden vaalentaminen voi käydä mielessä. Sitä Warjonen ei kuitenkaan ensisijaisesti suosittele.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Toki vaalennusaineella kulmat voidaan jälleen vaalentaa, mutta mielestäni parempi on malttaa odottaa, että kulmaväri haalistuu."

Tärkeintä on tuntea oma värimaailma 

Kulmakarvojen värjäämisessä on tärkeää osata arvioida, millainen väri itselle sopii. 

"Sopivimman sävyn löytää, kun tutkii hiusten tyvikasvua."

"Ihanteellinen kulmaväri sointuu hiusten väriin ja oman ihon luonnolliseen väripohjaan. Itselle sopivimman värisävyn löytää, kun tarkastelee hiusten tyvikasvua ja ihon luonnollista sävyä. Niistä voi arvioida, onko hiusten ja ihon pohjasävy lämmin vai kylmä", Warjonen neuvoo. 

Jos pelkää värjäävänsä itselle liian tummat kulmat, kulmat voi värjäyttää kosmetologilla, joiden ammattitaitoon kuuluu sopivan värisävyn valinta.

"Useimmat tahtovat näyttää meikittöminä luonnollisilta."

"Koulutan kosmetologeja työkseni ja muistutan usein heitä siitä, että asiakkaan toiveiden lisäksi tulee ajatella kokonaisuutta. Asiakkaan kannattaa miettiä, miltä hän tahtoo näyttää meikittömänä. Useimmat meistä tahtovat näyttää silloin luonnollisilta", Warjonen kertoo.

Kauneusalan ammattilaisena Warjonen tietää, että ennen kestopigmentointia kannattaa muistaa, että trendit eivät kestä ikuisesti.

"Kutsun tämän päivän trendikkäitä, muhkeita ja palkkimaisia kulmakarvoja instakulmiksi. Ne näyttävät nyt makeilta, mutta entä vuoden päästä? Jos teettää itselleen muodikkaat kulmakarvat nyt, voi olla, että pigmentti kulmissa kestää pidempään kuin trendi, jonka mukaan se on tehty."

Entä pigmentoinnit?

Jos on kestopigmentoinut itselleen kulmakarvat ja on tyytymätön lopputulokseen, Warjonen neuvoo tähänkin pulmaan malttia.

"Esimerkiksi blading-tekniikalla toteutetuissa kulmissa menee neljästä kuuteen viikkoa, ennen kuin kulmien väri on lopullisessa muodossaan. On tavallista, että väri näyttää aluksi hyvinkin tummalta, mutta väristä katoaa noin 40 prosenttia ihon paranemisen myötä. Tämän jälkeen pigmentoija tarkistaa pigmentoinnin ja lopputuloksen. Mikäli väriä taas lähtee liikaa, sitä voidaan helposti syventää."

"Asiakkaan odotukset täytyy selvittää ennen toimenpidettä."

Ennen kestopigmentointia olisi hyvä olla itse varma siitä, mitä on hakemassa ja millaista lopputulosta odottaa. Nämä toiveet esittämällä kosmetologi osaa värjätä kulmat juuri sellaisiksi, mitä asiakas toivoo.

"Tekniikka on tärkeä, mutta myös asiakkaan odotukset täytyy selvittää ennen toimenpidettä. Jos haaveilet pigmentoinnista, kerro odotuksistasi ammattilaiselle. Hän osaa kertoa, miten ne kohtaavat todellisuuden kanssa."

Sisältö jatkuu mainoksen alla