Kiitos on parempi sana kuin anteeksi, tietävät pitkään yhdessä viihtyneet.

1. Heillä on yhteisiä kiinnostuksen kohteita.

Pitkään yhdessä olleilla pareilla on usein ainakin joitain asioita, joista he ovat yhdessä kiinnostuneita. Mistään erikoisesta ei tarvitse olla kyse: yhteinen tekeminen voi olla vaikka saman tv-sarjan katsominen kerran viikossa.

2. He halaavat.

Koska viimeksi halasit puolisoasi? Tutkimusten mukaan halaaminen erittää oksitosiinihormonia, joka lieventää pelkoa ja ahdistusta.

3. He luottavat toisiinsa.

Jatkuvassa epäilyksessä eläminen rapauttaa suhdetta. Pitkään yhdessä olleet, onnelliset parit luottavat toisiinsa ja antavat toisilleen vapautta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4. He sanovat enemmän kiitos kuin anteeksi.

"Kiitos, kun veit roskat." Tyytyväiset parit eivät vello suhteen huonoissa puolissa vaan keskittyvät hyviin. He kiittävät toisiaan eli arvostavat toistensa tekoja sujuvan yhteiselon eteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. He juhlivat saavutuksia.

Onnelliset puolisot huomioivat toistensa onnistumiset ja iloitsevat niistä. Arki on usein ihan tarpeeksi harmaata. Siksi pienetkin ilonaiheet ja saavutukset kannattaa panna merkille.

6. He tekevät pieniä asioita toistensa hyväksi.

Pienillä teoilla voi olla parisuhteessa suuri merkitys. Iltapalan tekeminen työpäivän ryydyttämälle puolisolle voi olla yllättävän iso juttu.

7. He antavat toistensa olla itsenäisiä.

Onnelliset parit antavat toisilleen mahdollisuuden elää sellaista elämää kuin he haluavat. Jos tietää tarpeen vaatiessa pääsevänsä tuulettumaan, on usein mukavampi olla myös yhdessä.

8. He uskaltavat sanoa mielipiteensä.

Onnelliset parit eivät ole aina samaa mieltä, mutta he uskaltavat sanoa mielipiteensä. Hyvässä suhteessa molemmilla on vapaus olla eri mieltä ja ilmaista se. Onnelliset parit pystyvät myös keskustelemaan erimielisyyksistään.

9. He ovat uteliaita toisiaan kohtaan.

Pitkään yhdessä olleet puolisot ymmärtävät, että toinen muuttuu. He tajuavat, että puoliso voi kaivata vaihtelua niin ruokakaapin sisältöön kuin vaikkapa seksiinkin. He eivät vaadi toisiaan pysymään samana vaan keskustelevat uudenlaisista kiinnostuksen kohteista. He suhtautuvat toisen muutokseen pikemminkin uteliaina kuin peläten.

10. He pitävät lystiä.

Ei lystiä ole, ellei sitä pidetä, sanoo vanha sananlaskukin. Onnelliset parit yrittävät tehdä toisensa onnellisiksi, miettivät mistä toinen pitää ja mistä ei.

+ He kysyvät, mitä kuuluu.

Onnellinen parisuhde lähtee siitä, että tietää, mitä toisen elämässä on meneillään. Sen saa selville kahdella sanalla: "Mitä kuuluu?"

Lähteet: Lifehack.org ja Väestöliitto

Sisältö jatkuu mainoksen alla