Vastaa kun kysytään. Älä keiku tuolilla. Ja muita tapoja opettaa itselleen samoja tapoja kuin lapselle!
Vastaa kun kysytään. Älä keiku tuolilla. Ja muita tapoja opettaa itselleen samoja tapoja kuin lapselle!

Lapsia kasvatetaan, jotta heistä tulisi onnellisia ja fiksuja. Mitä tapahtuisi, jos me aikuiset alkaisimme soveltaa perinteisiä lastenkasvatussääntöjä myös itseemme? Voisimmeko mekin paremmin? Lue 10 kasvatusvinkkiä ja kehity.

1. Määrää itsesi jäähylle.

Perusta työpaikallesi jäähypenkki. Seuraavan kerran kun olet tyhmä, tuhma, ilkeä, saamaton tai muuten vain ärsyttävä, määrää itsesi jäähylle kahvihuoneeseen. Sulje ovi ja mieti vähän, mitä tuli tehtyä. Ajattele ihan rauhassa, kuinka huono olet. Huono, huono, paha, tuhma, hyi hyi. Kun avaat oven ja astut ulos, tunnet itsesi voimaantuneeksi ja teet hirveän paljon vähemmän virheitä. Huom. Jäähyaika määräytyy ikävuosien mukaan (42 vuotta = 42 minuuttia).

2. Pukeudu äitisi valitsemiin vaatteisiin.

Sinun makusi on väärä. Aina. Tyylitajusi on vitsi, josta jopa omat vanhempasi kirjoittavat ivallisia Facebook-päivityksiä. Pue siis mukisematta aamulla ne vaatteet, jotka äitisi, isäsi, mummosi tai kuka tahansa sinua järkevämpi on sinulle valinnut.

3. Siedä söpöttelyä.

Olet ihana, ja sutkauksesi ovat liikuttavia. Mutta ei ajatuksiasi voi vakavasti ottaa. Mielipiteesi eivät nimittäin ole oikeita mielipiteitä, vaan lohkaisuja, jotka ovat tyypillisiä juuri sinun ikäisillesi. Älä siis pahastu, kun ajatuksillesi nauretaan. Olet vaan niin kamalan söpö!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4. Ole reipas.

Bloggaa, vloggaa, tviittaa, verkostoidu, liity vanhempainyhdistykseen, vaihda alaa, hyppää pää edellä kolmosesta vaikka pelkäät. Kaikki muutkin bloggaavat, vloggaavat, tviittaavat, verkostoituvat, liittyvät vanhempainyhdistykseen, vaihtavat alaa ja hyppäävät pää edellä kolmosesta! Pois sieltä seinän vierestä, nuhju.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Älä ole reipas.

Jos olet liian reipas, olet rasittava. Ole hiljaa. Älä esitä. Vastaa kun kysytään. Älä keiku tuolilla.

6. Älä niin pienestä itke.

Hermostu vain järkevistä asioista, kuten sodista, saasteista ja sairauksista. On älytöntä kiukutella jostain pienestä, kuten siitä, jos kompastuu, nukkuu huonosti, mokaa töissä, housut puristavat mahan kohdalta tai paras ystävä lyö lapiolla päähän. Sitä paitsi läheisiäsi nolottaa, kun romahtelet julkisilla paikoilla.

7. Tee niin kuin käsketään.

Tee niin kuin sanotaan, koska niin sanotaan.

8. Vertaile.

Jos et jaksa taaskaan lähteä pilatestunnille, sano itsellesi: "Kyllä naapurin Mirkkukin jaksaa. Kyllä siskonikin jaksaa, vaikka on minua pienempi."

9. Takavarikoi tietokoneesi.

Jos tiuskit, masennut tai olet muuten hankala, syynä on todennäköisesti se, että roikut liikaa netissä. Syy kaikkeen pahaan oloosi on tietokoneessa. Poista murheesi määräämällä itsellesi viikon nettikielto. Jos et vieläkään muutu kivaksi ja onnelliseksi, revi piuhat irti.

10. Jatka harrastusta.

Älä koskaan lopeta harrastusta. Jos lopetat, sinua ehkä kaduttaa viidentoista vuoden päästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla