Vastaa kun kysytään. Älä keiku tuolilla. Ja muita tapoja opettaa itselleen samoja tapoja kuin lapselle!
Vastaa kun kysytään. Älä keiku tuolilla. Ja muita tapoja opettaa itselleen samoja tapoja kuin lapselle!

Lapsia kasvatetaan, jotta heistä tulisi onnellisia ja fiksuja. Mitä tapahtuisi, jos me aikuiset alkaisimme soveltaa perinteisiä lastenkasvatussääntöjä myös itseemme? Voisimmeko mekin paremmin? Lue 10 kasvatusvinkkiä ja kehity.

1. Määrää itsesi jäähylle.

Perusta työpaikallesi jäähypenkki. Seuraavan kerran kun olet tyhmä, tuhma, ilkeä, saamaton tai muuten vain ärsyttävä, määrää itsesi jäähylle kahvihuoneeseen. Sulje ovi ja mieti vähän, mitä tuli tehtyä. Ajattele ihan rauhassa, kuinka huono olet. Huono, huono, paha, tuhma, hyi hyi. Kun avaat oven ja astut ulos, tunnet itsesi voimaantuneeksi ja teet hirveän paljon vähemmän virheitä. Huom. Jäähyaika määräytyy ikävuosien mukaan (42 vuotta = 42 minuuttia).

2. Pukeudu äitisi valitsemiin vaatteisiin.

Sinun makusi on väärä. Aina. Tyylitajusi on vitsi, josta jopa omat vanhempasi kirjoittavat ivallisia Facebook-päivityksiä. Pue siis mukisematta aamulla ne vaatteet, jotka äitisi, isäsi, mummosi tai kuka tahansa sinua järkevämpi on sinulle valinnut.

3. Siedä söpöttelyä.

Olet ihana, ja sutkauksesi ovat liikuttavia. Mutta ei ajatuksiasi voi vakavasti ottaa. Mielipiteesi eivät nimittäin ole oikeita mielipiteitä, vaan lohkaisuja, jotka ovat tyypillisiä juuri sinun ikäisillesi. Älä siis pahastu, kun ajatuksillesi nauretaan. Olet vaan niin kamalan söpö!

4. Ole reipas.

Bloggaa, vloggaa, tviittaa, verkostoidu, liity vanhempainyhdistykseen, vaihda alaa, hyppää pää edellä kolmosesta vaikka pelkäät. Kaikki muutkin bloggaavat, vloggaavat, tviittaavat, verkostoituvat, liittyvät vanhempainyhdistykseen, vaihtavat alaa ja hyppäävät pää edellä kolmosesta! Pois sieltä seinän vierestä, nuhju.

5. Älä ole reipas.

Jos olet liian reipas, olet rasittava. Ole hiljaa. Älä esitä. Vastaa kun kysytään. Älä keiku tuolilla.

6. Älä niin pienestä itke.

Hermostu vain järkevistä asioista, kuten sodista, saasteista ja sairauksista. On älytöntä kiukutella jostain pienestä, kuten siitä, jos kompastuu, nukkuu huonosti, mokaa töissä, housut puristavat mahan kohdalta tai paras ystävä lyö lapiolla päähän. Sitä paitsi läheisiäsi nolottaa, kun romahtelet julkisilla paikoilla.

7. Tee niin kuin käsketään.

Tee niin kuin sanotaan, koska niin sanotaan.

8. Vertaile.

Jos et jaksa taaskaan lähteä pilatestunnille, sano itsellesi: "Kyllä naapurin Mirkkukin jaksaa. Kyllä siskonikin jaksaa, vaikka on minua pienempi."

9. Takavarikoi tietokoneesi.

Jos tiuskit, masennut tai olet muuten hankala, syynä on todennäköisesti se, että roikut liikaa netissä. Syy kaikkeen pahaan oloosi on tietokoneessa. Poista murheesi määräämällä itsellesi viikon nettikielto. Jos et vieläkään muutu kivaksi ja onnelliseksi, revi piuhat irti.

10. Jatka harrastusta.

Älä koskaan lopeta harrastusta. Jos lopetat, sinua ehkä kaduttaa viidentoista vuoden päästä.

Yksi Veetin opeista kuuluu: Nuku rakkaidesi vieressä, jos se suinkin on mahdollista. Vaadi, että sinua silitetään.
Yksi Veetin opeista kuuluu: Nuku rakkaidesi vieressä, jos se suinkin on mahdollista. Vaadi, että sinua silitetään.

Veeti on yritetty ostaa yli 7 000 euron hintaan Venäjälle, mutta turhaan. Kissa venyttelee ja saunoo mieluummin kotona, sillä parhaat nautinnot ovat usein aika arkisia.

Noiden silmien katsetta en unohda koskaan, sanoi arvovaltainen tuomari.

Hän ei puhunut mielitietystään, vaan kissasta.

Hän oli ehkä oikeassa.

Tuusulalainen Lumikissan Nopsajalka eli siperiankissa Veeti arvioitiin maailman kauneimmaksi kissaksi Haagin kansainvälisessä kissanäyttelyssä viime vuonna.

Jos Veeti osaisi puhua, se kenties opettaisi kissan elämästä seuraavat seikat. Elämänohjeet pätevät mainiosti myös ihmisiin.

1. Tee parhaasi. Veeti osaa ottaa näyttelyissä poseerausasennon ja ilmeen, jossa se näyttää parhaimmalta. Se poseeraa myös kotona, jos sattuu kuulemaan kameran napsahduksen. Sitten se lähtee muihin puuhiin. Luota, että oman parhaan tekeminen riittää. Ethän voi tehdä enempää. 

2. Koko ajan tarvitse yrittää. Kun kisat ovat ohi, Veeti makaa, venyttelee ja menee saunan jälkilöylyihin. Muista sinäkin maata, venytellä ja saunoa.

3. Parhaat nautinnot ovat usein aika arkisia. Veeti juhli voittoaan katkaravuilla, joita sille ostettiin paluumatkalla laivan ravintolasta. Kotona se ummisti silmänsä nautinnosta työntäessään kuononsa kissanraksuihin. Sellaista elämä on, aika arkista, ja hyvä niin.

4. Ethän ylpisty. Veetistä on maalattu Koreassa taulu. Taiteilija löysi kissan kuvan Facebookista ja piti kissaa niin kauniina, että päätti ikuistaa sen maalaukseen. Huomio voi tehdä kenestä tahansa turhamaisen. Siksi kannattaa pitää neljä tassua tai kaksi jalkaa maassa.

5. Älä satuta muita. Veetin omistaja Jaana Sivén sanoo, ettei Veeti koskaan kynsi tai näyki ketään. Älä sinäkään tee niin.

6. Kehitä itseäsi. Veeti tekee sen kiipeilemällä kiipeilypuissa. Koskaan ei ole liian myöhäistä oppia jotakin uutta. Kiipeä, konkreettisesti tai vertauskuvallisesti. 

7. Pidä yhteyttä ystäviisi. Veetillä on kotona 11 kissakaveria. Se on jo aika paljon, mutta jokaisella pitäisi olla ainakin yksi hyvä ystävä. Toivottavasti sinullakin.

8. Muista juuresi. Voiton jälkeen Veeti on saanut kosiopyyntöjä ympäri maailmaa. Se on kutsuttu Kiinaan ja yritetty ostaa yli 7000 eurolla Venäjälle. Mutta jos rakkaat asuvat tavallisessa talossa tavallisessa taajamassa, miksi sieltä pitäisi lähteä minnekään. Pitäkööt palatsinsa.

9. Rakasta! Nuku rakkaidesi vieressä, kuten Veeti, jos se suinkin on mahdollista. Vaadi, että sinua silitetään. Kehrää, kun kosketus tuntuu hyvältä.

Parisuhteen onnen salaisuus puutarhakielellä: kastele kukkasia, älä rikkaruohoja.
Parisuhteen onnen salaisuus puutarhakielellä: kastele kukkasia, älä rikkaruohoja.

Älä anna rakkauden hukkua arjen kiireisiin. Listasimme monta hyvää keinoa löytää huuma uudelleen.

1. Kosketelkaa enemmän

Pitkään yhdessä olleet parit eivät yleensä halaa tai suutele tarpeeksi. Se kannattaa, sillä ihokosketus tuottaa aivoissa oksitosiinia eli mielihyvähormonia.

Kokeilkaa halata toisianne parinkymmenen sekunnin ajan muutaman kerran päivässä. Pussailkaa pitkään ja hartaasti nopeiden hyvästelysuukkojen sijaan.

2. Pitäkää teknologiapaussi

Puoliso kertoo työpäivästään, mutta katselet puhelintasi. Kuulostaako tutulta? Tutkimusten mukaan hälyttävän moni kokee älypuhelinten häiritsevän rakkauselämäänsä.

Sopikaa, että jätätte puhelimen ja television ainakin ruoka-aikoina ja makuuhuoneessa kokonaan pois.

3. Sano kiitos

Pitkän parisuhteen rutiinien keskellä toisen pienet teot alkavat tuntua itsestäänselvyyksiltä. Jos huomaat, että kumppanisi on ostanut lempijugurttiasi tai jaksanut ripustaa pyykit, kiitä häntä.

Kirjoittakaa kokeeksi joka päivä ylös kolme asiaa, josta olette kiitollisia, ja kertokaa ne toisillenne.

4. Vaihda nalkutus kehuihin

Kun asuu vuosia saman katon alla, on helppo sortua mäkättämiseen: et sitten taaskaan viitsinyt tyhjentää tiskikonetta.

Yrittäkää mieluummin keskittyä siihen, mitä toinen tekee hyvin. Puutarhakielellä se sanottaisiin näin: Kastele kukkasia, älä rikkaruohoja.

5. Muista harrastuksesi 

Jos suhteenne tuntuu passiiviselta, se voi johtua siitä, ettet ole tyytyväinen elämääsi. Tee säännöllisesti jotain, mistä nautit.

Kun tulet harrastuksesta kotiin innostuneena, olet myös parisuhteessa parhaimmillasi.

6. Huomioi kumppanisi kiinnostuksen kohteet

Et ehkä koskaan opi pitämään golfista tai innostumaan uusimmista älyvempaimista. Kun puolisosi tekee jotain, mistä on todella innostunut, tarkkaile häntä. Intohimo tekee ihmisestä kauniin.

7. Sovi tuplatreffit

Parisuhdeaikaa ei aina tarvitse viettää kahdestaan. Yhden tutkimuksen mukaan hyvän ystäväpariskunnan kanssa tuplatreffeillä käyminen auttoi pareja tuntemaan kiintymystä omaa kumppania kohtaan.

Kun näet puolisosi juttelevan ystävienne kanssa, saatat taas muistaa, miksi aikoinaan rakastuit häneen.

8. Flirttaile

Parisuhde on tasapainoilua: ihminen kaipaa turvaa, mutta myös jännitystä. Niiden yhdistäminen on haastavaa. Siksi hellä ja vihjaileva flirttailu kannattaa.

Saattaa tuntua hölmöltä lähettää punastuttava tekstiviesti aviopuolisolle, mutta se voi auttaa löytämään mahanpohjasta kadonneet perhoset.

9. Kerro, miltä sinusta tuntuu

Käyt kampaajalla ja vedät ylle kauneimman puserosi. Odotat, että puoliso huomaisi ja suutut, kun niin ei käy.

Parisuhteen lämmittely-yritys ei saa olla sanaton testi, jonka puolisosi voi joko läpäistä tai reputtaa. Älä oleta, että hän osaa lukea mieltäsi.

Ellet tunne välejänne läheisiksi, kerro siitä kumppanillesi. Vasta silloin voitte yhdessä pohtia, miten asia korjataan.

10. Määrittele treffi-ilta uusiksi

Treffien ei aina tarvitse tarkoittaa pöytävarausta kalliissa ravintolassa. Käykää vaikka iltakävelyllä ja jutelkaa päivästänne.

Treffit tarkoittavat aikaa, jolloin ette pidä toisianne vanhempina tai asuinkumppaneina, vaan ihmisinä, jotka olette valinneet jakamaan elämänne.

11. Älä odota mahdottomia

Nykykulttuuri on niin seksualisoitunutta, että parisuhde voi tuntua laimealta, jos se ei muistuta romanttisten elokuvien kiihkeitä kohtauksia. Kaikissa pitkissä parisuhteissa on hyviä ja huonompia ajanjaksoja. Muista, että rakkautta voi tuntea ja osoittaa monin eri tavoin.

Lähde: health.com