Tuttu tarina: toinen kumppaneista puhuu kaikesta ja koko ajan, toinen on hiljaa. Molemmat kärsivät. Tässä viisi vinkkiä, jotka auttavat palauttamaan puheyhteyden.

1. Asioista voi myös kirjoittaa. Jos kirjoittaminen on kumppanillesi helpompaa kuin puhuminen, keskustelkaa sähköpostitse.

2. Kutsu puoliso ”työlounaalle”. Istukaa julkisessa tilassa, syökää ja puhukaa asioista asioina. Moni mies ei osaa puhua tunteista, mutta on erittäin hyvä ratkaisemaan ongelmia.

3. Mies ymmärtää suoraa puhetta. Jos nainen haluaa, että mies vie roskat, hieroo selkää tai järjestää kynttiläillallisen, se pitää sanoa ääneen. Nainen ehkä tunnistaa kautta rantain esitetyt ehdotukset, mutta mies ymmärtää parhaiten suoraa puhetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Selän takana puhuminen loukkaa. Puhutko parisuhteesi asiosta enemmän ystävillesi kuin puolisolle? Se sattuu. Selän takana puhumisen sijaan keskustelkaa yhdessä ystävien ja sukulaisten kanssa. Todennäköisesti muillakin on samanlaisia pulmia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Apua ajoissa. Kääntykää ammatti-ihmisten puoleen jo ennen kuin ero on ovella. Apua löytyy julkisesta terveydenhoidosta, perheneuvolasta, seurakunnan perheasiain neuvottelukeskuksesta, potilasjärjestöjen kursseilta, Väestöliitosta ja yksityisiltä terapeuteilta.

Lue myös:

Mitä parisuhdekriisi opetti sinulle?

Ymmärretäänkö sinun tunteesi usein väärin?

Tämän haluan puolisossani muuttaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla