Kaipaako itsekunnioituksesi kohentamista? Paljon voi tehdä ajatuksen voimalla. Kokeile näitä tapoja.

1. Ymmärrä, että olet huipputyyppi.

Jokaisessa on jotain ihan mielettömän hienoa. Sitä ei mikään tai kukaan voi viedä.

Sinun mahtavuuteesi ja ainutlaatuisuuteesi ei vaikuta se, miltä näytät, mitä ihmiset sinusta sanovat tai mitä olet saavuttanut. Et tarvitse mitään näyttöjä tai syytä itsesi arvostamiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Et ole kuka tahansa. Olet ainoa sinä koko maailmassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Keskity siihen, mitä rakastat.

Paras tapa ymmärtää oma arvonsa on keskittyä kaikkeen siihen, joka tekee sinulle hyvää. Tutki itseäsi ja löydä ne asiat, joille palat. Niihin keskittymällä opit viis veisaamaan siitä, mitä muut ajattelevat.

Innostu elämästä ja siitä, mistä pidät.

3. Unohda täydellisyyden tavoittelu.

Jos jokin menee pieleen, älä haaskaa aikaa moittimalla siitä itseäsi. Olet loistava joka tapauksessa, eikä kukaan muu voi määritellä, millainen sinun pitäisi olla.

Nauti siitä, että olet elossa ja että voit myös oppia matkan varrella kaikenlaista.

4. Ole kiltti muille.

Sinuun itseesi vaikuttaa ihmeen paljon se, miten suhtaudut ihmisiin ja maailmaan ympärilläsi. Kohtele muita lempeästi ja näe se hyvä, mikä koko ajan olisi nähtävissä. Alat yllättäen tuntea paljon enemmän myönteisiä tunteita. Myös itseäsi kohtaan.

5. Älä odota hyväksyntää muilta.

Kellään muulla ei ole oikeutta kertoa, minkä arvoinen olet. Jos et jollekulle kelpaa, anna hänelle tyynesti mielessäsi anteeksi: hänen elämässään jokin on tehnyt hänestä kapeasti ajattelevan.

Olet uskomaton ja ainutlaatuinen, ja olet ollut sitä aina. Se ei ole jotain, mitä joku muu voisi kiistää.

6. Älä muistele vanhoja.

Älä jää jumiin niihin hetkiin, jolloin toisten kanssa on ollut vaikeaa. Ihmisyyteen kuuluu myös raskaita asioita. Ikävää käytöstä voi selittää kärsimys, joka ei näy päälle.

Jos joku on hylännyt sinut, älä haaskaa aikaa myöskään sen muisteluun: menetys oli oikeasti suurempi hänelle kuin sinulle. Keskity ihmisiin, joita elämässäsi on nyt ja jotka ymmärtävät arvostaa sinua.

7. Suhtaudu itseesi kuin parhaaseen ystävään.

Paras ystävä tietää, miten sinua voi ilahduttaa ja rohkaista. Hän ei painosta eikä syytä, vaan antaa sinun olla itsesi.

Mitä jos opettelisit suhtautumaan itseesi niin kuin paras ystävä suhtautuu? Ole itseäsi kohtaan lempeä ja keskity siihen, mikä sinussa on hienoa. Sinusta löytyy paljon sellaista, mistä voit olla ylpeä ja onnellinen. Ajattele kaikkea sitä usein.

Lähde: Howtoforgivepeople.com

Sisältö jatkuu mainoksen alla