Kun teet nämä kolme pientä muutosta, saatat huomata ostavasi aiempaa enemmän terveellisiä tuotteita. 

Huonot ruokatottumukset alkavat jo kaupassa, sanoo kuluttajakäyttäytymisen asiantuntija Brian Wansink. Hän on tehnyt useita tutkimuksia, jotka todistavat, että pienillä muutoksilla saa ihmeitä aikaan.

Wansink on selvittänyt sen, että me syömme 96 prosenttia enemmän kun olemme ystävien seurassa. Eikä siinä kaikki: kun lautasen väri on lähellä ruuan väriä, syömme viidesosan enemmän kuin on tarpeen.

Tässä kolme virhettä, jotka teet ruokakaupassa käydessäsi. Testaa ratkaisuehdotuksia, ja saatat pian huomata syöväsi terveellisemmin. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1. Menet kauppaan vatsa kurnien

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vanha viisaus kuuluu, ettei ruokakauppaan kannata mennä nälkäisenä. Wansink on kuitenkin havainnut, että ostamme nälkäisinä saman verran tuotteita kuin muulloinkin. Ero on siinä, että vatsan kurniessa valitsemme enemmän roskaruokaa kuin muulloin.

Ratkaisu: syö purkkaa. Kun Wansink antoi shoppailijoille purukumin ennen kauppaan menoa, he ostivat seitsemän prosenttia vähemmän roskaruokaa kuin ne, jotka eivät jauhaneet purkkaa. Muista syödä sokeritonta, sillä makean purkan syöminen saattaa räjäyttää makeanhimon kattoon.

2. Kierrät kauppaa väärässä järjestyksessä

Ihmiset täyttävät ostoskärryään ahkerimmin kaupan alku- ja loppupäissä. Se on hyvä asia, sillä useimmissa kaupoissa vihannekset löytyvät heti alusta. Moni suuntaa sen jälkeen kuitenkin sivukäytäville, joiden hyllyiltä löytyy paljon epäterveellisiä tuotteita.

Ratkaisu: Koska täytät ostoskoria eniten heti alussa, kierrä ensin kaupan uloimmat reunat. Niistä löydät useimmiten terveelliset tuotteet, kuten vihannekset, maitotuotteet ja proteiinit.

3. Ostat kaikkea sitä mitä ei pitänyt

Ihminen on altis vaikutuksille. Menemme kauppaan terveelliset tuotteet mielessämme, mutta kotona kasseista löytyy kaikenlaista turhaa. Se johtuu esimerkiksi mainonnasta ja houkuttelevista tuotepakkauksista.

Ratkaisu: Syö omena matkalla kauppaan. Kun syöt jotain terveellistä ennen ostosten tekemistä, valitset alitajuisesti kaupassakin terveellisiä tuotteita.

 

Lähde: oprah.com

Sisältö jatkuu mainoksen alla