Entä jos tekisit tänä vuonna toisin? Hyvä uudenvuodenlupaus voi olla päätös olla laihduttamatta.

1. Laihduttaminen lihottaa. Jokaisen laihdutuskuurin jälkeen valtaosa ihmisistä painaa vähän enemmän kuin ennen laihduttamista ja edes lähtöpainossa pysyminen on entistä vaikeampaa. Kaalisoppadieetit, ravintopussiateriat ja muut laihdutuskuurit lamaannuttavat aineenvaihdunnan niin, että lihot entistä helpommin.

2. Niukkakaloriset dieetit nostavat stressihormonitasoja ja alhainen verensokeri lisää vihantunteita. Ohion yliopistossa Yhdysvalloissa laihduttajien vihantunteita puolisoaan kohtaan on testattu neuloilla ja woodoo-nukeilla. Tulosten jälkeen kävi laihduttajien puolisoja sääli. Stressi altistaa myös sairauksille, muun muassa sydäntaudeille - ja niin, lihomiselle.

3. Jos laihdutustavoite on 5 eikä 50 kiloa, onko tarvetta sittenkään lainkaan? Hiukan pyöreät elävät keskimäärin jopa pidempään kuin normaalipainoiset.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jos kuitenkin laihdutat, laihduta hiljaa. Rauhalliseen tahtiin ja melko äänettömästi. Vanhempien kilopuhe lisää tyttöjen syömishäiriöitä. Tuttavien kilopuhe saa pullan maistumaan kielletyltä myös sivullisten suussa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lue myös:

Anette Palssa: Lopeta laihdutuskuuri, ellet aio jatkaa sitä loppuelämääsi

Syö kuin leguaani ja laihdu

Puraise proteiinia

Liiku näin, nainen 30+, 40+, 50+ ja 60+

Sisältö jatkuu mainoksen alla