Keskittymiskykyä voi parantaa vain, jos tunnistaa omat haasteensa keskittymisessä. Tunnista itsesi näistä viidestä eri keskittyjätyypistä. 

1. Ympäristölleen herkät

Näiden ihmisten keskittyminen hajoaa helposti, kun ympäristön häly tunkeutuu pään sisään. Heitä auttaa hakeutuminen rauhallisiin työtiloihin, joissa keskittyminen luonnistuu.

2. Ihmisistä häiriintyvät

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sosiaalisten ja ekstroverttien ihmisten keskittymistä häiritsevät toiset ihmiset, kuten työtoverit. Tarkkaavaisuus ja huomio imeytyvät aina lähellä oleviin ihmisiin ja meneillään olevaan sosiaaliseen tilanteeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Uutuutta hakevat

Joidenkin aivot pukkaavat ilmoille koko ajan uusia ideoita ja assosiaatioita. Tällöin ei auta, vaikka kuinka rauhallisessa työtilassa työskentelisi: omat aivot häiritsevät keskittymistä kehittämällä jatkuvasti jotain uutta. 

4. Voimakastahtoiset

Vahvatahtoiset ihmiset keskittyvät parhaiten omien ideoidensa työstämiseen. Jos työtä pitää tehdä toisen kehittelemän ajatuksen eteen, keskittyminen voi olla haastavaa.

5. Klassiset suorittajat

Näiden ihmisten aivot järjestävät luonnostaan kaaosta rakenteiksi ja prosesseiksi Suorittajat ovat hyviä organisoimaan työnsä tehokkaasti. He ovat järjestelmällisiä ja kunnianhimoisia. 

Artikkeli on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 17/2015.

Sisältö jatkuu mainoksen alla