Nyt on tutkimus osoittanut sen, minkä kaikki tiesivätkin: koira- ja kissaihmisissä on eroa.

1. Kumpi luistaa säännöistä?

Kissaihminen. Niin kissa kuin hänen ihmisensä ovat sitä mieltä, että ohjeet on tarkoitettu sovellettaviksi. Koiraihminen ja hänen koiransa noudattavat sääntöjä tunnollisemmin.

2. Kumpi on eloisampi?

Koiraihminen. Jotta jaksaisi seurustella joka päivä energisen, touhukkaan ja menevän eläimen kanssa, on oltava energinen itsekin.

Kissaihminen ja kissa eivät lähde lenkille eivätkä agilityyn, jos ulkona sataa kissoja ja koiria (englantilainen sanonta).

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3. Kumpi viihtyy paremmin seurassa?

Koiraihminen. Tämäkin käy järkeen. Koirailijat kohtaavat vähintäänkin toisia kaltaisiaan, kun he ulkoilevat tutuilla lenkkipoluilla ja koirapuistoissa. Se vaatii sosiaalisuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kissat ovat pidättyväisempiä ja varovaisia uusien tuttavuuksien kanssa. Sama näyttää pätevän kissaihmisiin. He viihtyvät paremmin kirjan parissa kotisohvalla, ja sinnehän se kissakin asettuu.

4. Kumpi kaipaa eläimestä kaveria?

Koiraihminen. Hän hankkii koiran usein kaveriksi harrastuksiin ja arjen touhuihin. Kissailija arvostaa enemmän lemmikkinsä osoittamaa kiintymystä.

5. Kumpi on herkempi?

Kissaihminen. Ainakin tämän amerikkalaistutkimuksen mukaan. Kun osallistujat vastasivat persoonallisuuttaan määrittäviin kysymyksiin, kissanomistajat ruksasivat enemmän herkkyyttä osoittavia ominaisuuksia kuin koiranomistajat.

6. Kumpia on enemmän?

Koiraihmisiä. 60 prosenttia tutkimukseen osallistuineista sanoi pitävänsä enemmän koirista ja vain 11 prosenttia liputti kissan puolesta. Loput pitivät joko molemmista tai eivät kummastakaan.

Sama näkyy lemmikkitilastoissa: vuonna 2012 suomalaisilla oli 630 000 koiraa ja 592 000 kissaa. Sekä koira että kissa oli 86 000 kotitaloudessa (Tilastokeskus).

Tutkimus tehtiin Carrollin yliopistossa Wisconsinissa.

Lähde: Live Science

Sisältö jatkuu mainoksen alla