Haluaisitko saada kotiin tilaa ja avaruutta? Muuta suhdettasi tavaroihin.

Aina löytyy syy haalia tavaraa hyvän tai pahan päivän varalle. Kun mieli tekee  säästää vanhaa tavaraa tai ostaa uutta, mieti vielä seitsemän kertaa. Harjoittele luopumista näillä ammattijärjestäjä Anne te Velde-Luoman keinoilla.

1. Mieti säilyttämisen haitta-hyötysuhdetta. Joskus käy niin, että kaapin perukoilta löytyy käyttöön vuosikymmeneksi unohtunut pusero. Mutta kannattaako siinä toivossa säästää 20 vanhaa vaatetta sen kymmenen vuotta?
2. Etäännytä itseäsi tavarasta. Kerää jätesäkkiin ylimääräiseltä tuntuvaa rompetta ja vie säkki kellariin. Jos et vuoden aikana ole tarvinnut sieltä mitään, heitä säkki pois.
3. Valokuvan ottaminen voi helpottaa luopumisen tuskaa. Jos vielä jonakin päivänä haluat fiilistellä ekaluokan koulureppusi kanssa, kuva riittää siihen.
4. Lahjaksi saadusta tai peritystä saa luopua. Se ei vähennä kiitollisuuttasi tai kiintymystäsi. Antaja ei toivoisi, että tavarasta tulee sinulle rasite.
5. Lapsen luovuus kasvaa, jos virikkeitä on vähän. Epävarmuus ja huono omatunto saa vanhemmat hankkimaan lapsilleen mitä ”kaikilla muillakin” on – ja uuvuttamaan lapsen tavarapaljoudella.
6. Anna virhehankinta itsellesi anteeksi ja ota opiksesi. Kalliinkaan ostoksen hinta ei vähene sillä, että säästät tavaraa nurkissasi.
7. Vertaa liikaa tavaraa liikapainoon. Molempien hankkimiseen voi liittyä hyviä muistoja, mutta liika on liikaa, ja siitä eroon pääsy tuo kevyen, hyvän olon.

Lue myös:

Tee tänä vuonna kevätsiivouksen sijasta kevätraivaus

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tällä esineellä saat lipastonlaatikon järjestykseen

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla