Onko kalenterisi täynnä ja tunnetko usein, että et riitä kaikkeen mihin pitäisi? Elämäsi on todennäköisesti liian monimutkaista. Tässä viisi vinkkiä, joiden avulla voit yksinkertaistaa sitä.

1. Lakkaa tekemästä turhia asioita.

Pidä parin päivän ajan kirjaa siitä, mihin käytät aikaasi. Kirjoita paperille ihan jokainen asia, jonka teet.

Tarkastele sitten listaa kriittisesti. Onko joukossa asioita, jotka eivät johda mihinkään, tee sinua onnelliseksi tai kehitä sinua? On älytöntä jatkaa niiden tekemistä.

Todennäköisesti hämmästyt sitä, miten paljon tyhjänpäiväisiä asioita päiviisi mahtuu. Lakkaa tekemästä niitä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tilanne palautuu helposti ennalleen, joten tarkkaile ajankäyttöäsi viikoittain. Huomaat pian, että sinulla on entistä enemmän aikaa tärkeille asioille: kokkaukseen lasten kanssa, kirjojen lukemiseen tai espanjan opiskeluun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Luovu tavaroista, joita et käytä.

Ellet ole käyttänyt takkia, salaattikulhoa tai käsilaukkua vuoteen, et tarvitse sitä. Esineen hinnalla tai tunnearvolla ei oikeastaan ole merkitystä: se vie joka tapauksessa tilaa.

Jos annat kotisi täyttyä esineillä, elät menneisyytesi vankina. Ole siis armoton. Lahjoita, kierrätä ja heitä pois.

Huomaat, että mielesi rauhoittuu ja olet vapaa pyrkimään uusiin tavoitteisiin.

3. Pysy positiivisena.

Kun kalenterisi ja kotisi on raivattu, on aika puhdistaa mielesi. Raivaa negatiiviset ajatukset tiehensä, erityisesti silloin kun ne koskevat asioita, joiden haluat muuttuvan.

Aloita pienestä. Tunnista kielteinen ajatus ja tunne, tarkkaile sitä ja yritä selvittää, mistä se johtuu. Päiväkirjan kirjoittamisesta voi olla apua. Jos havaitset, että sinusta tuntuu pahalta aina, kun olet jutellut jonkun ystäväsi kanssa, on todennäköisesti aika ottaa häneen etäisyyttä.

Ala sitten ottaa vastuu ajatuksistasi. Kun huomaat negatiivisen ajatuksen syntyvän, korvaa se positiivisella.

4. Pidä koti ja työpaikka siistinä.

Jokaisella tavaralla pitää olla paikkansa sekä kotona että töissä, ja jokaisen tavaran pitää olla paikallaan. Kun käytät sähkövatkainta tai nitojaa, palauta se käytön jälkeen paikkaansa.

Siisti ympäristö rauhoittaa mieltäsi. Sitä paitsi se säästää aikaa, vaivaa ja mielipahaa.

5. Lakkaa sanomasta kyllä.

Vuorokaudessasi on vain 24 tuntia. Jos haluat tehdä merkityksellistä työtä, nukkua, pitää hauskaa ja viettää aikaa läheistesi kanssa, on pakko priorisoida.

Älä siis suostu jokaiseen kutsuun äläkä hyppää mukaan jokaiseen projektiin. Yritä keskittyä yhteen asiaan kerrallaan. Sen lisäksi, että saat enemmän aikaan, olet onnellisempi ja ehkäiset uupumusta.

Lähde: Lifehack.org

Sisältö jatkuu mainoksen alla