Tuntuuko sinusta joskus, että olet fiksumpi kuin ihmiset ympärilläsi? Nämä kymmenen merkkiä kertovat, että saatat todella olla penaalin terävin kynä.

1. Olet yökukkuja

Tutkimuksissa on todettu, että ihmiset, jotka työskentelevät parhaiten yöllä, ovat keskimäärin nokkelampia kuin aamuihmiset.

Älykkäillä ihmisillä saattaa myös olla niin monta kiehtovaa projektia kesken, etteivät he yksinkertaisesti malta nukkua.

2. Et länkytä turhia

Moni luulee, että hiljaiset ihmiset ovat sisäänpäinkääntyneitä tai tuskallisen ujoja. Se ei välttämättä ole lainkaan totta. Älykäs ihminen saattaa vaieta siksi, että tahtoo pohtia tilannetta ja muotoilla oikeita sanoja mieluummin kuin höpistä niitä näitä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3. Et pakoile ongelmia

Fiksu ihminen ei työnnä päätään pensaaseen ongelmia kohdatessaan eikä anna niiden masentaa itseään. Hän osaa priorisoida, ottaa haasteita vastaan ja käsitellä pulmat yksi kerrallaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Ystäväsi ovat skarppeja

Mieti ystäväpiiriäsi. Millaisten ihmisten kanssa viihdyt? Ystäväsi heijastelevat sitä, millainen ihminen olet. Fiksut ihmiset etsivät vaistomaisesti toisten fiksujen seuraa.

5. Pyrit aina parempaan

Huippuälykäs ihminen harvoin sammaloituu paikoillaan. Hän pyrkii oppimaan uutta ja kehittämään itseään eikä kaihda epämukavuusalueille astumista.

6. Vaadit itseltäsi paljon

Kyky tiedostaa omat puutteet ja halu työskennellä niiden korjaamiseksi ovat vahva signaali siitä, että korvien välissä leikkaa.

7. Haluat pysyä ajan tasalla

Luet kaiken mitä saat käsiisi, seuraat uutisia, haluat oppia uutta ja tietää mahdollisimman paljon kaikesta? Mielesi on niin vilkas, että sinulla on tuskin koskaan tylsää.

8. Käytät aikasi hyvin

Sinulla on aina monta rautaa tulessa. Opiskelet ranskaa, kuuntelet ajaessa äänikirjoja, suunnittelet remonttia kotiisi, testaat uutta kiinnostavaa reseptiä. Fiksu ihminen käyttää vapaa-aikaansa itsensä monipuoliseen kehittämiseen.

9. Osaat kuunnella

Älykäs ihminen ei kaappaa keskustelua tai hukuta toisia loputtomiin, yksipuolisiin jaarituksiin. Hän osaa olla hiljaa ja kuunnella, mitä toisella on sanottavana.

Kun älykkö lopulta avaa suunsa ja puhuu, hän osuu naulan kantaan. Jos saat kiitosta kuuntelijan taidoistasi sekä kyvystäsi olla hyvä ystävä, olet todennäköisesti fiksu tyyppi.

10. Et ylenkatso muita

Tutkimusten mukaan epäpätevillä ihmisillä on taipumus liioitella kykyjään, aidosti kyvykkäät taas harvemmin tekevät itsestään numeroa. Mitä älykkäämpi ihminen on, sitä kirkkaammin hän tajuaa, miten paljon oppimista maailmassa yhä on. Aidosti viisas tietää oman arvonsa eikä koe tarvetta korostaa sitä kohtuuttomasti.

 

Lähde: lifehack.org

Sisältö jatkuu mainoksen alla