Tässä 7 asiaa, jotka voit oppia Euroviisuihin tähtäävältä Pertti Kurikalta.

1. Löydä hyvä itsestäsi
”Olen kehitysvammainen. So what? Kehitysvammainen asuu asuntolassa ja tarvitsee ohjaajia, mutta kehitysvammainen ei ole tyhmä. Osaan soittaa kitaraa ja tiedän paljon asioita, jotka kuuluvat asiaan. Vähän kunnioitusta!”

2. Jaa ilostasi
”Jos toisilla on hyvä mieli, minulle tulee hyvä mieli. Mutta jos keikoilla on tuppisuita, jotka eivät heilu meidän musiikin tahdissa, tulee paha mieli."

3. Näe elämän ainutkertaisuus
”Kerran meinasin heittää itseni parvekkeelta alas. Olin niin vihainen itselleni. Yritin puhua asioita ja ne eivät tulleet suusta niin kuin piti.  Hyvä, etten heittänyt. Olisin mennyt hukkaan.”

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4. Muista juhlia.
”Jos kansa äänestää meidän bändiä Euroviisuihin, niin avot! Sitten juhlitaan kunnolla. Se tarkoittaa täytekakkua ja boolia ja kahvia ja leipää ja perunamuusia ja makkaraa. ”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Vaali rakkautta
”Alakerrassani asuu naisystävä, Hanna. Hanna on ihana. Annoin joskus sormuksen ja sanoin, että ole hyvä, tässä on sulle sormus. Kerran kuukaudessa tavataan. Ollaan yhdessä ja istutaan käsikkäin. Rakkaus on ihana asia.”

6. Älä loukkaa muita.
”Kerran bussissa humalainen mies otti kädestä kiinni ja huusin, että irti. Kuski katsoi vain, ei välittänyt. Kummallista touhua. Entä, jos mies olisi lyönyt naamaan? Muista pitää välittää. Ja poliitikkojen pitäisi huolehtia, että asiat ovat hyvin, selvästi ja ihan ookoo.”

7. Ole rohkea.
”Pelkään vihaisia sonneja ja krokotiilejä. Mutta ihmisiä en ikinä pelkää. Ihminen on hyvä.”

Lue Pertti Kurikan haastattelu Kodin Kuvalehdestä 4/15.

Lue myös:

Toisenlaisten frendien Sanna Sepponen: Terveet pelkäävät erilaisuutta

Rakastuneen down-parin Tomi: Vaimoni maistuu mansikalta

Vuorineuvos Juha Rantanen: Ilman kehitysvammaista tytärtäni asenteeni olisivat jyrkempiä

Sisältö jatkuu mainoksen alla