Tiedätkö ne tyypit, jotka ovat aina ajoissa? Näin he tekevät sen.

Taas myöhässä, vaikka kuinka yritit. Miten on mahdollista, että jotkut ihmiset ovat aina ajoissa, kun toiset myöhästelevät tahtomattaan? Nämä asiat erottavat aina ajoissa olevat muista:

He turvaavat kalenteriinsa.

Muistiin ei kannata luottaa. Täsmälliset ihmiset kirjaavat menonsa kalenteriin. Mieluiten menot kannattaa näpytellä puhelimeen, jonka voi asettaa muistuttamaan tapaamisesta tarpeeksi ajoissa ja niin monta kertaa kuin on tarpeen. Kirjoita meno kalenteriin heti, kun saat tietää siitä. Älä vain ajattele tekeväsi sitä myöhemmin - unohdat kuitenkin. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

He varautuvat viivästyksiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ajoissa oleminen vaatii odottamattoman odottamista. Bussit jättävät tulematta, junat myöhästelevät ja ruuhka voi yllättää koska tahansa tietyön tai liikenneonnettomuuden vuoksi. Jos reittiopas kertoo matkan kestävän puoli tuntia, täsmällinen ihminen varaa siihen vähintään vartin lisää.

He eivät yritä tehdä kaikkea ennen lähtöä.

Moni myöhästelee, koska yrittää aina tehdä vielä yhden asian lisää ennen kuin astuu ovesta ulos. Ratkaisu on jättää tekemistä myös siksi, kunnes saavut perille. Lisää meikin loppusilaus vasta perillä tai soita puhelu matkalta. Saatat huomata tekeväsi lähtöä malttamattomana aiemmin kuin piti, koska haluat hoitaa jo homman loppuun. 

 

Lähde: fastcompany.com

Olen aina tehnyt kuten ylläolevassa kerrotaan. Olen ajoissa 98%:sesti.

Mutta voi ajoissaolemisella olla "negatiivinenkin" puolensa. Aikoinaan hoidin Silja Linen mainontaa Turkama & Co-mainostoimistossa. Välillä kokoukset olivat meillä, välillä heillä. Siljan mainososasto oli siihen aikaan Helsingissä. Kerran menin kokoukseen heille, ja olin 10 minuuttia myöhässä. Pyytelin kovasti anteeksi. Kolme yhteistyöihmistäni nauroi. Yksi heistä piirsi ristin seinään, ja sanoi: "Kerrankin Ria on myöhässä! Jee!" - He näet olivat aika usein myöhässä tullessaan meille kokoukseen...

Sisältö jatkuu mainoksen alla