Kannattaako menneen rakkauden haamut häätää? Eroasiantuntija Marika Rosenborg listasi viisi kysymystä, joiden avulla voit pohtia asiaa.

Kaikki ihmissuhteet jättävät sinuun jäljen. Joskus jälki on suhteen loputtua kuin polttomerkki, joka huutaa olemassaoloaan, vaikka sen haluaisi unohtaa. Joskus kuva on jo ehtinyt haalistua, mutta sen haluaisi värittää uudelleen.

Kouluttaja ja eroasiantuntija Marika Rosenborg kertoo, kuinka voit tunnistaa tunteesi ja miten menet eteenpäin silloinkin, kun peruutusvaihde on päällä.

1. Mitä oikeastaan tunnet?

Tunnustele, onko kyseessä aito rakkaus entistä kumppaniasi kohtaan, vai onko pohjimmaisena sittenkin yksin olemisen pelko? Ohjaavatko tunteesi sinua menneisyyteen vai tulevaisuuteen?

Kumpikaan suunta ei ole väärä, mutta on tärkeää, että itse tiedät, mitä kohti olet menossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Mitä oikeastaan kaipaat?

Kaipaatko eksääsi vai mielikuvaasi hänestä? Onko aika voinut kullata muistot niin, että häikäistyt näkemästä häntä ja historiaanne sellaisena kuin ne ovat?

Mieli rakentaa menetetystä rakkaasta helposti haavekuvan, täydellisen Prinssi Rohkean, jota ei välttämättä ole olemassakaan. 

Muista myös, ettet ole oikeassa elämässä sama kuin fantasioissasi esiintyvä versio sinusta.

3. Haluatko ottaa riskin?

Jos yhteenpaluu voisi olla mahdollista, ota rohkeasti yhteyttä eksääsi ja kerro tunteistasi. Unohda ajatus itsesi nolaamisesta ja jätä jossittelut. Kun rakkaudesta on kyse, kaikki kortit kannattaa katsoa.

4. Kestätkö surun?

Jos yhteenpaluu ei ole mahdollista, päästä irti. Ole vihainen, itke, muistele ja märehdi. Hyväksy kaikki pintaan pyrkivät tunteet.  Anna tilaa myös ilolle, joka aikanaan syrjäyttää surun. 

Voit osallistua eroryhmään. Vertaistuen ja ohjaajan tuella matkasi ei ehkä lyhene, mutta kuorma kevenee.

5. Voitko aloittaa alusta?

Vaikka palaisitte yhteen, kyseessä ei ole edellisen suhteen jatko-osa, vaan uusi alku. Pöytä ei voi olla täysin puhdas, vaikka se on koottava uudelleen.

Jos jatkat eteenpäin yksin, antaudu haltioitumaan uudesta elämästäsi. Se on hienoa ja arvokasta, sinä olet tärkeä. Olet pitkällä, kun oma elämäsi kiinnostaa sinua enemmän kuin entisen kumppanisi elämä. Jatka samaa tietä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla