Rasva tekee ruuasta herkkua, etenkin jouluna, mutta liika rasva tekee pahaa. Onneksi Suomen metsät notkuvat supermarjaa, joka taistelee urheasti näitäkin terveysvaaroja vastaan.

Joulun ja uudenvuoden välisinä päivinä tulee syötyä kaikenlaista hyvää, lue: rasvaista. Se on oikein ja luvallista. Joulu on juhla.

Ongelmia tulee, jos rasvainen ruoka maistuu myös uudenvuoden ja seuraavan joulun välissä. Koko vuoden kestävistä juhlista saattaa koitua monenlaista ikävää, niin kuin verenpaineen nousua ja matala-asteinen tulehdustila.

Onneksi on metsä ja siellä mustikoita – jotka toivottavasti on kerätty mahdollisimman tarkkaan pakastimen syövereihin. Mustikan syöminen kun vähentää rasvaisen ruokavalion haittoja. Se selviää Itä-Suomen yliopiston tutkimuksesta. Suomalainen supermarja nimenomaan ehkäisee verenpaineen nousua ja vähentää tulehdusta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Joten miten olisi? Ehkä päätämmekin jouluaterian tänä vuonna mustikkakiisseliin (jonka päälle voisi pudottaa ihan pikkuisen kermavaahtoa tai vaikka mascarponea...).

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lue myös

Mustikkasmoothie

Mustikkakiisseli ja mascarponesaaret

Mustikka-kookoskerroskiisseli

Ranskalainen mustikkapannari

Mustikkainen juustokakku

Kardemummaiset mustikkamuffinit

Limetillä maustettu mustikka-cookies-piirakka

Sisältö jatkuu mainoksen alla