Mustikkapiirakasta tulee aina mieleen lapsuuden kesät ja mummola. Mökillä aina herkuteltiin mummon tekemää parasta mustikkapiirakkaa, silloin kun mustikat olivat parhaimmillaan. Tänä vuonna mustikkasato on ollut reilu ja kiitos papan- täällä on saatu mustikkaa pakkaseen ja herkkuihin. Tämä ja mustikkaboston resepti on ehdoton suosikkini ja lisäksi helppo tehdä. Ja yleensä katoaa varsin nopeaa pelliltä parempiin suihin.. 

Pohja: 

  • 200 g pehmeää voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 isoa kananmunaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Täyte: 

  • 5-7 dl mustikoita
  • 2,5 dl maitorahkaa 
  • 2 dl kermaa
  • 4 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vanilja aromia tai vaniljasokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitelllen seokseen vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää lopuksi jauhoseos sekaan. Laita leivinpaperi reunalliselle pellille ja levitä taikina leivinpaperin päälle tasaisesti. Ripottele pinnalle 5-7 dl mustikoita. Sekoita täytteen muut ainekset keskenään sekaisin ja kaada tasaisesti mustikoiden päälle. Paista uunin keskitasolla n.170 asteessa 30 min. Anna jäähtyä ja herkuttele! 

Tämä piirakka syötiin hetkessä ja viikonloppu on mennyt kerätessä uusia marjoja pakkaseen mökillä. Mustaviinimarja ja punaviinimarjasato on myös varsin reilu tänä vuonna ja niitä keräillessä on mennyt tovi jos toinenkin. Mehujen, hillojen ja säilönnän iloja olen koittanut opetella isovanhemmilta. Ihan parasta, kun pakkasesta voi ottaa tuoreita marjoja, ripotella aamupuuron päälle ihan sellaisenaan ja sekoittaa herkkuihin.

Lisää herkullisia reseptejä mustikasta löydät täältä, klik.  

Kommentit (11)

Mummi
15/11 | 

Teen tätä mustikkapiirakkaa jo kolmatta kertaa, on kyllä nimensä veroinen piirakka!

Pirre Rentukka
16/11 | 

Harmittaa, kun ohjeisiin ei osata oikein kirjoittaa. Ei oikein vakuuta ohjeen tekijän ammattitaidosta raaka-aineisiin. Vanilijaa ei ole olemassakaan. Vaniljaa on. Tai keinotekoinen vanilliini.

Vierailija
17/11 | 

Hei, herkulliselta näyttää! Onko kuvan piirakka postauksen pohjan reseptin mukainen? Näyttää kovin murotaikinareseptiltä, mutta en minä kovin kummoinen leipuri olekaan, että välttämättä tunnistaisin vaan reseptin perusteella... ;) Tekisi mieli nimenomaan vähän enemmän pullapohjaista mustikkapiirakkareseptiä (yleensä teen murotaikinaisen), eli juuri tuollaista, joka kuvassa näkyy.

merja
22/11 | 

Mikä tässä on tuon uunipellin koko? Olen monesti epäonnistunut, kun olen tehnyt ohjeesta jossa sanotaan uunipellillinen (ilmeisesti meillä varsin iso uunipelti :)) 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla