"Kuviohousut ovat yksi  suosikkivaatteistani.  Ostin ne muutamalla eurolla Lindexiltä. Paidan hankin Tanskasta vuosia sitten, ja nilkkureita olen käyttänyt ainakin 20 vuotta", Liisa sanoo.
"Kuviohousut ovat yksi suosikkivaatteistani. Ostin ne muutamalla eurolla Lindexiltä. Paidan hankin Tanskasta vuosia sitten, ja nilkkureita olen käyttänyt ainakin 20 vuotta", Liisa sanoo.

Liisa Helaston tyyli on sekoitus laatua ja rokkimeininkiä.

Liisa Helasto on 64-vuotias graafikko. Hän on jäänyt eläkkeelle ja asuu Tuusulassa.

 

Printtipaidoissa, jättineuleissa ja tiukoissa farkuissa kulkevat yleensä parikymppiset. Niin tekee kuitenkin myös eläkkeelle ehtinyt Liisa Helasto. Hän sukeltaa säännöllisesti nuorisoputiikkeihin tutkimaan muodin viimeisimpiä hittejä. Mukaan tarttuu usein jotain ­säpäkkää, jolla Liisa saa eloa vaatekaapin klassikoihin. Se on Liisan mielestä paras tapa välttää tätimäisyys.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Minä en suostu mummoutumaan. Tässä iässä saa olla vähän rokkimeininkiä.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Liisan ystävättäret ihmettelevät, miten hän voi aina löytää ostettavaa nuorisokaupoista. Ystävien mielestä niissä myydään vain halpaa ja huonolaatuista rättiä. Liisa kuitenkin tietää, että ketjuliikkeistä saa myös luonnonmateriaaleista valmistettuja vaatteita.

”Minusta ei ole erikseen nuorten ja aikuisten liikkeitä. Joka paikasta voi tehdä löytöjä.”

 

”Suojaan hiukseni kesällä mieluummin hatulla kuin huivilla. Väljän neuleen olen hankkinut Järvenpään Beamhillistä, pöllöpaita on Tallinnan Promodista.”

 

Lapsenlapset antavat Liisalle palautetta pukeutumisesta. Neljävuotias Konsta ja kuusivuotias Ilmari kysyivät kerran uteliaina, miksi mummolla on niin tiukka takki, etteivät napit mene kiinni.

”Katsoin peiliin ja totesin, että niin se taitaa olla.”

Yksinkertaisempaa

Liisa iloitsee hauskoista printeistä ja väljistä linjoista, jotka sopivat muodokkaalle naiselle.

”En halua pukeutua äitiysvaatteelta näyttäviin mekkoihin peittääkseni omppuvatsani”, hän sanoo.

”Minulla on kapea lantio ja solakat sääret, joten vedän mieluusti jalkaan tiukat farkut. Keskivartalon häivytän tunikalla, johon yhdistän neuleen tai jakun.”

 

”Ostin Guessin paljettipuseron vitosella Oliver kirppikseltä Keravalta. Sininen tunika on edullinen löytö Amsterdamin markkinoilta ja korkkarit Zarasta.”

 

Liisa ei ole koskaan ollut kukkamekkotäti eikä hän tykkää vilautella sääriään minihameissa tai värik­käissä sukkahousuissa. Kieltolistaansa hän lisää myös jakkupuvut ja röyhelöt.

”Aiemmin vältin myös eläinkuoseja, mutta nyt olen oppinut pitämään niistä. Kun vaatteet ovat mustia tai beessejä, täpläkuosi piristää.”

Myös muutamalla eurolla ostetut isot korut ovat sopi­van räyheitä neuleiden ja t-paitojen kanssa.

”Arvostan mukavia kenkiä, mutta niissä on oltava ainakin neljän sentin korko. En pysty kävelemään mata­lilla.”

 

”Käärmeennahkabootsit ja leopardikorkkarit olen löytänyt kirpputorilta muutamalla eurolla. Mustat sandaalit ostin Amster­damista."

”Lempituoksuni on Casmir by Chopard. Koruja ostan ulkomailta.”

 

Liisa on huomannut, että iän karttuessa tyyli yksinkertaistuu. Syksyllä ja talvella hänen väripalettinsa on maanläheinen. Kesällä, kun iho päivettyy, hän pukeutuu kirkaseen vihreään ja oranssiin.

Löytöjä laarista

Liisa shoppausfilosofia on tehdä löytöjä. Hän välttää alennusmyyntejä, mutta katsastaa tarjouslaariin jääneet vaatteet. Laadukkaita kašmirneuleita Liisa tietää löytävänsä helsinkiläisestä Lillystä. Sen tutulta myyjältä saa aina asiantuntevat neuvot.

Liisa käy Amsterdamissa kerran vuodessa tapaamassa ystäväänsä ja kiertää samalla kaupungin torit ja markkinat. Tuliaisina on aina vaatteita ja koruja.

”Tyyli-idolini on Hollannin kuningatar Máxima. Hän osaa pukeutua hillitysti ja hyvin.”

 

”Koivunlehdenvihreä on lempivärini. Se näyttää ­hyvältä pehmeässä kašmirneuleessa, kun iho päivettynyt. Neuleen olen ostanut Lillystä ja kaulakorun Barcelonasta. Näyttäviä koruja on helpompi löytää ulkomailta kuin Suomesta.”

 

Liisan suosikkikaupat:

Tallinna: Rinascimento Rotermanin ostoskeskuksessa.

Helsinki: Lilly, Valkoinen elefantti, Muotikuu ja Gaudete.

Lahti: Kimi.

Kirpputorit: Kaivarin Kanuuna ja Jäähallin kirppis Helsingissä, Femmatori Tuusulassa, Oliverin kirppis Keravalla ja Eurokirppis Järvenpäässä.

Amsterdam: Torit ja markkinat.

Liisan kauneusvinkit:

Ilman ripsiväriä, huuli­punaa ja aurinko­puuteria en lähde ulos. Ne kohottavat haalistuneita kasvonpiirteitäni. 

Pidän hiukseni pitkinä, koska niistä saa väännettyä kampauksia.

Käytän tummaa kynsilakkaa. Koristeellisiksi näperrellyt ­rakennekynnet kiinnittävät liikaa huomiota eivätkä sovi aikuiselle naiselle.

 

 

”Olen käyttänyt khakihousuja ja pellavaneuletta jo monta vuotta ja viihdyn niissä yhä. Molemmat ovat Lillystä.”

 

Juttu on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 9/2014. 

Vierailija

Ihanan värikäs ja tyylikäs aikuinen nainen. Tällaisia lisää kaduille, toreille ja kaikkialle, kiitos!

  • ylös 16
  • alas 5
Vierailija

Graafikon ammattitaito näkyy kyvyssä yhdistellä värejä, muotoja ja tekstuureja pukeviksi ja vartalotyyppiin sopiviksi kokonaisuuksiksi. Ei samaa taitoa jokaisen hyppysissä ole.

  • ylös 15
  • alas 6
Sisältö jatkuu mainoksen alla