
Klassikkoleivonnaisesta tulee myös hauska patalappu tai pannunalunen torttuleipurin keittiöön.
Tarvikkeet:
Ruskeaa villakangasta, pala punaista villakangasta. Valkoista villalankaa ja tikkauslankaa. Ohutta levyvanua patalapun sisälle. Pala valkoista polvekenauhaa.
Leikkaa 2x torttukappale ruskeasta villakankaasta, lisää 1 cm saumanvarat.
Leikkaa hillokappale punaisesta villakankaasta.
Leikkaa 2x torttukappale levyvanusta.
Tikkaa hillo suoralla ompeleella toiseen torttukappaleeseen. Ompele reunaan vielä tiheä, leveä siksak. Jos haluat tomusokeriraidasta hieman kohotetun, aseta villalanka paininjalan alle ja ompele siksak sen päälle.
Aseta torttukappaleet oikeat puolet vastakkain. Aseta kaksinkerroin taitettu polvekenauha kappaleiden väliin oikeaan yläkulmaan. Ompele reunat yhteen, jätä yhteen sivuun kääntöaukko. Tee aukileikkauksia kulmiin ja käännä patalappu oikein päin. Pujota levyvanut väliin. Harsi aukko kiinni. Tikkaa reunat. Ompele vaaleammalla ruskealla tiheä, kapea siksak etureunaksi.
Tulostettavan kaavan torttuun löydät täältä.