
Hitaasti hautuvat pataruoat lämmittävät ihanasti. Muista kolme asiaa ja onnistut aina.
Tee etukäteen
Valmista pata päivää ennen tarjoamista, jäähdytä ja säilytä kylmässä. Varsinkin luullista lihaa ja runsaasti mausteita sisältävät padat paranevat lämmitettäessä. Lihasta tulee hajoavan mureaa, ja kasvikset imevät liemen maut.
Hellalla vai uunissa? Kumpikin käy
Tärkeintä on kypsentää pata matalassa lämpötilassa, joka mureuttaa lihan ja kypsentää kasvikset hajottamatta niitä muusiksi. Liemen happamuus saa kasvisten rakenteen ja värin säilymään. Lisää siis pataan tomaattia tai punaviiniä. Mitä pidempi haudutus, sitä muhevampi maku.
Muista ripaus makeutta
Pyöristä tulinen ja tomaattinen liemi sokerilla tai hunajalla. Mausta ei tule varsinaisesti makea vaan mukavan pehmeä.
Alla viisi herkullista pataruokaa – lisää löydät KK:n reseptihausta!