
Mämmin ystävät nautiskelevat herkkunsa suoraan tuokkosesta, mutta mämmistä syntyy myös ihania jälkiruokia, jotka hurmaavat epäilijätkin.
Perinteisesti mämmin päälle ripotellaan hiukan sokeria ja lusikoidaan suuhun maidon tai kerman kanssa. Mutta on perinneherkusta muuhunkin!
Mämmiin voi sekoittaa erilaisia höysteitä, jolloin pääsiäisen perinneruuan vieroksujatkin saattavat rakastua suomalaiseen klassikkoon. Vaniljasokeri on mämmin lempeä mauste, ja appelsiinimarmeladi muuttaa maun helposti miedommaksi ja makeammaksi.
Rohkein kokeilee mämmin joukossa lakua ja hunajaa, ja voi joukkoon rouhia pähkinääkin.
Mämmistä voi rakentaa myös trendikkään kulhojälkkärin ja sekoittaa sen joukkoon suosikkimakuja: jäätelöä, pakastevadelmia, marenkia ja vaikkapa suklaapaloja. Myös kermavaahto, keksinmurut, hedelmäpalat ja erilaiset hillot saavat mämmin maistumaan. Rohkein kokeilee mämmin joukossa lakua ja hunajaa, ja voi joukkoon rouhia pähkinääkin.
Kolme ihanaa mämmijälkkäriä – myös hänelle, jolle mämmi ei yleensä maistu
Käytä mämmi ja vaniljajäätelö monitoimikoneessa ja suloinen pehmis on valmista.
Kokoa mämmiä, inkiväärillä maustettua kerma-rahkaa ja säilykepersikkaa kerroksittain laseihin.
Rapea sokeripintainen paahtovanukas kätkee sisäänsä vaniljalla maustettua mämmiä.