Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Toscatrifle lusikoidaan lautaselle korkeareunaisesta lasikulhosta.
Toscatrifle lusikoidaan lautaselle korkeareunaisesta lasikulhosta.

Toscapiirakka muuttuu ihastuttavaksi toscatrifleksi, kun sen paloittelee kulhoon kermavaahdon, marjojen ja melonikuutioiden kanssa.

Juhannuspöydän kruunaa näyttävä ja leikkisä toscatrifle, joka syntyy toscapiirakan paloista, kuohkeasta kermavaahdosta, vesimelonikuutioista ja tuoreista mansikoista ja mustikoista. Valmista ensin pellillinen mehevää toscapiirakkaa, nauti puolet siitä kahvin kanssa sellaisenaan ja pyöräytä lopuista toscatrifle. Piirakka säilyy kylmässä viikon.

Toscapiirakka

20 min + 25 min paistoaikaa

150 g voita

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4 munaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

1¾ dl mantelijauhetta

2 tl leivinjauhetta

1½ tl kardemummaa

1 dl kuohukermaa

Kuorrutus

100 g voita

½ l mantelilastuja

2 dl sokeria

1 dl kuohukermaa

2 rkl vehnäjauhoja

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Päällystä uunipelti leivinpaperilla.

Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauhoihin mantelijauhe ja leivinjauhe. Lisää sokerimunavaahtoon jauhot, kardemumma, jäähtynyt voisula ja kerma. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä uunipellille.

Paista pohjaa uunissa 12 minuuttia.

Tee sillä välin kuorrutus. Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon loput ainekset. Kiehauta seosta pari minuuttia samalla sekoittaen. Levitä kuorrute puolikypsän pohjan päälle. Jatka paistamista uunissa vielä 10–15 minuuttia.

Tee osasta piirakkaa toscatrifle ja tarjoa loput sellaisenaan.

 

Toscatrifle

4–6 annosta | 20 min

n. ¼ toscapiirakkaa

Lisäksi

4 dl kuohukermaa

2 dl maitorahkaa

½ dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 l mansikoita

pala melonia

3 dl puutarhamustikoita

(mintun oksia)

Paloittele toscapiirakasta kolmen sentin paloja.

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja sokerit.

Lohko mansikat ja meloni. Pese mustikat.

Asettele korkeareunaiseen lasikulhoon kerroksittain paloiteltua toscapiirakkaa, kermavaahtoa, marjoja ja melonikuutioita. Koristele tuoreella mintulla.

Lisää herkullisia juhannusreseptejä Kodin Kuvalehdessä 12/2022! Voit lukea ohjeet myös digilehdestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla