Donburi on japanilaista pikaruokaa, joka lämmittää mukavasti ja pelastaa kiireisen arjen.
Donburi on japanilaista pikaruokaa, joka lämmittää mukavasti ja pelastaa kiireisen arjen.

Japanilainen ruoka on niin paljon muutakin kuin sushia. Arki saa helposti uutta makua, kun kokoat herkulliset donburikulhot.

Donburi on japanilaista pikaruokaa, joka pelastaa kiireisen arki-illan. Annos on entistä  helpompi ja herkullisempi, jos laitat lihan marinoitumaan edellisenä iltana. Keitä riisi, paahda possu ja höystä raikkailla kasviksilla.

Voit käyttää possunlihan sijasta myös marinoituja, rapeaksi paistettuja tofukuutioita tai vaikkapa kanaa.

Valuta lopuksi kuuman donburikulhon pinnalle tuore keltuainen ja sekoita se puikoilla riisin joukkoon kypsymään.
 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Possu-donburikulhot

2–4 annosta | 30 minuuttia

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4 hengen annos keitettyä sushiriisiä

Päälle

400 g porsaan kylkisiivuja tai kassleria

3 rkl soijakastiketta

1½ rkl riisiviinietikkaa

1 rkl inkiväärimurskaa

1 rkl sokeria

Lisäksi

1 sipuli

2 kevätsipulia

4 munaa

1 rkl öljyä

chilirouhetta

tai wasabi-seesamimausteseosta (esim. Santa Maria)

retiisipikkeliä (ks. ohje alla)

 

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Sushiriisin puutteessa voit käyttää muutakin riisiä.

Paloittele possun kylkisiivut. Sekoita soijasta, riisiviinietikasta, inkivääristä ja sokerista maustekastike. Lisää possupalat joukkoon. Anna lihan maustua huoneenlämmössä puoli tuntia tai jääkaapissa yön yli.

Kuori ja lohko sipuli. Suikaloi kevätsipuli ohuiksi renkaiksi.

Kuumenna öljy pannulla. Lisää possu liemineen paistumaan. Kun liemi on haihtunut, ruskista lihaa vielä hetki.

Lisää pannulle sipulilohkot. Kääntele muutama minuutti.

Kokoa kulhoihin riisiä, pinnalle possua, reilusti kevätsipulia ja maun mukaan chilirouhetta tai wasabilla terästettyä seesamimausteseosta. Lisää raikkaaksi lisukkeeksi retiisipikkeliä.

Erottele munista keltuaiset ja lisää ne annosten päälle.

 

Retiisipikkeli

4 annosta | 10 + 30 min

1 pussi retiisejä

1 rkl riisiviinietikkaa

1 rkl vettä

1 rkl sokeria

½ tl suolaa

Pese ja viipaloi retiisit. Leikkaa viipaleet tikuiksi. Laita tikut lasipurkkiin.

Sekoita lopuista aineksista liemi. Kaada se retiisien päälle. Anna maustua vähintään puoli tuntia, mieluiten yön yli.

 

Lisää japanilaisia arkireseptejä löydät Kodin Kuvalehdestä 19/2023, jonka voi lukea myös digilehtenä. Opit jutusta esimerkiksi ramenkeiton salat ja pikaisen ponzulohen ohjeen.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla