Kun puutarha on vasta heräilemässä uuteen kasvukauteen, kukinnan riemusta voi nauttia hankkimalla kotiin kukkivia ruukkukasveja.

Viime viikonlopun äitienpäivänä moni meistä myös sai lahjaksi kukkivia kasveja. Tunnetko kasvisi ja sen hoito-toiveet?

Ruukkuatsalea vaatii runsaasti vettä ja viihtyy kosteassa ilmassa. Sumuttele usein ja upota koko ruukku pari kertaa viikossa hetkeksi veteen. Atsalea viihtyy sisällä valoisassa paikassa – ja kesällä ulkona varjoisammassa.

Kukkivia pauliina- ja ruusubegonioita on saatavilla lähes ympäri vuoden. Niiden pintamulta saa kuivahtaa kastelukertojen välillä. Ei saa sijoittaa paahteeseen.

Esikot viihtyvät parhaiten viileässä, noin 10-15 asteen lämpötilassa. Se vaatii valoa ja tasaista kosteutta. Pitää kalkittomasta vedestä. Esikot voidaan istuttaa keväällä ulos.

Gloksinia eli suppilokukka kukoistaa lämpimässä paikassa suoralta auringonvalolta suojattuna. Kastelu saa olla runsasta, mutta mullan on hyvä kuivahtaa välillä. Kasvin mukulan voi syksyllä kukinnan kuivattaa ja istuttaa kevättalvella uudelleen.

Jalohortensia viihtyy viileässä ja varjoisessa paikassa. Se vaatii paljon vettä; vettä voi pitää myös aluslautasella. Kesän hortensia viihtyy ulkona.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla