Harmittaako kehno pihanurmi? Ei ole liian myöhäistä tehdä asialle jotain vielä tänä vuonna.

Syksy on hyvää aikaa kylvää uusi nurmikko tai parannella vanhaa, sillä kosteus ja lämpöolosuhteet ovat tällöin suotuisat. Kylvöaikaan maan lämpötilan pitää olla vähintään +8 astetta.

Kylvä siemenet hyvin perustettuun alustaan, joka on jyrätty tasaiseksi. Maa on tarpeeksi tiivistä, kun siihen ei jää kävellessä selviä painaumia.

Kovin tuulisella säällä kylväminen ei onnistu, joten ryhdy työhön tyynenä päivänä.

Kylvä siemenet ristiin: jaa ne kahteen osaan ja kylvä ensin toiseen ja sitten toiseen suuntaan. Lopuksi kylvä vielä reunat huolellisesti.

Siemeniä tarvitaan noin 1,5–3 kiloa sataa neliötä kohden. Peitä siemenet haraamalla ja jyrää ne vielä kerran, jotta ne kiinnittyvät hyvin kasvualustaan. Puutarhajyriä vuokraavat rakennuskonevuokraamot.

Siemeniä ei tarvitse kastella heti kylvön jälkeen, vaan voit rauhassa odotella syyssateita. Kastele vasta, kun siemenet ovat itäneet. Anna vettä kerralla kunnolla siten, että vesi kastelee myös juuriston. Älä anna itäneen nurmikon kuivua.

Nurmikon siemenet voi kylvää myös niin myöhään syksyllä, ettei nurmikko ehdi orastaa. Sulava lumi kosteuttaa keväällä maan, ja itäminen alkaa, kun maa on tarpeeksi lämmin.