Suvi ja Toni Puolakka kertovat Kodin Kuvalehdessä huomenna 24.4., kuinka vanhasta kivitalosta tuli heidän unelmiensa täyttymys. Kysyimme Suvilta remontista ja elämästä uudessa kodissa jo etukäteen.

Millaista arkea elätte tällä hetkellä?

"Olen vielä hoitovapaalla elokuun puoleen väliin saakka. Sitten alkaakin ihan uudenlainen arki, kun palaan töihin ja Joseliina aloittaa päivähoidon. Toni tulee kotiin töistä puoli neljän aikaan."

Millainen on työjakonne lapsenhoidossa?

"Se on jakaantunut kevään aikana entistä tasaisemmaksi, koska olen joutunut paahtamaan gradun parissa ja viettänyt paljon aikaa kirjastossa. Meidän molempien on tarkoitus valmistua tänä keväänä. Minusta tulee laaja-alainen erityisopettaja ja Tonista tietoliikenneinsinööri."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mikä on ollut vaikein taito oppia tekemissänne remonttitöissä?

"Vaikein taito on ollut maalisävyjen valikoiminen. Kuinkahan monta kertaa työhuone tulikaan maalattua, kun etsittiin oikeaa harmaata! Varmaan kolme. Värisävyt ovat niin erilaisia kaupassa mallikartoilla kuin kotona seinällä tai huonekaluissa. Kaikki näyttävät erilaiselta aamulla, illalla, päivänvalossa ja halogeenilampun valossa."

Näyttääkö kotinne tavallisesti erilaiselta kuin lehtijutun kuvissa?

"Kotimme on ehkä vielä rennomman oloinen kuin kuvissa. Tavaraa ainakin tuntuu olevan esillä enemmän. Olohuone menee helpoiten sekaisin, koska siellä vietetään paljon aikaa. Joseliinan leikit tuppaavat levittäytymään olohuoneen joka nurkkaan. Ja toisaalta joka huoneeseen."

Mitä harrastatte ja missä?

"Olemme molemmat hurahtaneet crossfittiin ja käymme Turussa salilla treenaamassa, kun vain aikaa on."

Mikä on suurin muutos, josta kodin kunnostamisessa haaveilette?

"Haluaisimme piikata pois keittiön ja eteisen laattalattian ja vaihtaa sen lautalattiaksi. Minä haluaisin uuden keittiön. Isoin muutos olisi talon ulkorappauksen poistaminen ja lautaverhoilun tekeminen."

Mihin käytätte pihaa ja mitä siellä kasvaa?

"Tällä hetkellä pihaa myllätään joka suuntaan. Kivimuureista on rakennettu pengertä, ja joitakin pensaita ja kukkia on istutettu. Takapihalle on tarkoitus tehdä hyötypuutarha ja kasvihuone vanhoista ikkunoista. Kesällä grillaillaan ja paistetaan muurinpohjalettuja. Hyvällä säällä kannan kahvit ulos, kun ystäviä tulee kylään."

Käykö teillä paljon vieraita?

"Melkein joka viikko joku pistäytyy kahville. Minusta on kiva kutsua vieraita. Aika usein tulee leivottuakin tuoretta herkkua."

Miten teillä vietetään äitienpäivää?

"Yllätys se on ollut joka vuosi, mutta jotain aamupalajuttua uumoilen. Puolenpäivän aikaan on käyty minun vanhempieni luona syömässä ja iltapäivästä ajeltu Tonin vanhempien luo kahville."

Suvi pitää perheen arjesta, kodin sisustuksesta ja remontoinnista blogia, jota voit lukea tästä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla