Radikaalipapiksikin kutsuttu pastori Kai Sadinmaa tiivistää teeseihinsä tämän ajan raaimmat arvot. Juttu on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 4/2017.

Rikkaiden on rikastuttava lisää.

Se on yhteiskunnan tärkein päämäärä. Sen tieltä pitää poistaa kaikki esteet, myös demokratia ja hyvinvointivaltio, jos tarpeen. Ajetaan alas turvaverkot.

Lisätään rikkaiden etuoike­uksia kasvattamalla tuloeroja ja laskemalla pääomaverotusta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tehdään meidän maastamme almuyhteiskunta, jossa köyhät ovat rikkaiden armeliaisuuden varassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suomi ei ole oleskeluyhteiskunta.

Tämä on työyhteiskunta. Olkaamme siis aina töissä. Lakkautetaan lomat ja eläkkeet. Nykyajan seniorit ovat niin ­viriilejä, että voivat hyvin palata aurinkorannoilta sorvin ­ääreen. Arbeit macht frei.

Jouluna yritysjohtajat kiristelivät hampaitaan, kun pyhät sattuivat arkipäiville. Se ei saa toistua. Kaikki kirkolliset ­juhlapyhät pidettäköön jatkossa yhtä aikaa juhannuksena.

Kielletään perheiden perustaminen, koska lastenhoito tuottaa firmoille älyttömät tappiot. Kielletään puistonpenkit, kirjastot ja jutustelu. Elämässä on liikaa turhaa puuhastelua. Löysät pois.

Rehellinen on tyhmä, viisas huijaa.

Meidän pitää olla bisnesajattelijoita. Tee siis jokaisesta ruohonkorresta tuote.

Hinnoittele se mahdollisimman korkealle, kotiuta voitot ja ulkoista kustannukset.

Tyhmä tekee työtä, viisas elättää itsensä toisen työllä.

Käytä toista hyväksesi.

Tämä on tärkein opetus. Käytä hyväksesi toisen ihmisen ­aikaa, rahaa ja persoonaa.

Kun myötätunto on tapettu ja ­bonuksilla sinetöity, tuhansienkaan irtisanominen ei tunnu pahalta. Silloinhan toteutat firman perustehtävää: tuotat voittoa osakkeenomistajille.

Heikkous on rikos.

Älä näytä heikkouttasi. Elämme uhriyhteiskunnassa, joten joku pitää uhrata. Haluatko se olla sinä? Ellet, varustaudu oikeanmerkkisillä vaatteilla, kännyköillä ja autoilla ja seurustele voittajien kanssa.

Elämme myös esitystaloudessa. Puhu siis kovaan ääneen varmoja sanoja, jotta loisit vaikutelman rohkeudesta. Jos kätesi tärisevät, pidä ne taskussa, ettei kukaan huomaa.

Meidän täytyy luoda yhteiskunta, jossa vain vahvoilla on oikeus olla olemassa. Ei kerjäämistä pidä kriminalisoida vaan köyhyys.

Valmenna lasta kohdusta saakka.

Käske lastasi lyömään takaisin. Mieluummin ennen toista ja vähän lujempaa. Opeta häntä tavoittelemaan julkisuutta hinnalla millä hyvänsä, vaikka syömällä torakoita tosi-tv -­ohjelmassa.

Varmista lapsesi loistava tulevaisuus. Ohjelmoi hänen jokainen päivänsä. Laita hänet huippupäiväkotiin ja -kouluun ja muista: jos hän ei ole nelivuotiaana löytänyt omaa juttuaan – viulunsoittoa, balettia, telinevoimistelua – peli on menetetty ja hänellä on surkea loppuelämä jossain kurjassa toimistossa.

Suomi on lottovoitto valkoihoiselle.

Olet lottovoittaja, jos ovessasi lukee Virtanen tai Koskinen ja ihosi on vaalea. Jos satut olemaan maahanmuuttaja, pidä turpasi kiinni ja ole kiitollinen isännillesi. Älä valita äläkä ­arvostele, vaikka saisit harva se päivä tuntea nahoissasi, kuinka tervetullut oikeasti olet tähän maahan.

Opettele Suomen historia. Muista talvisota ja isiemme uhri. Muista Lasse Virén, joka kaatui ja silti voitti. Muista Matti Nykänen kunnian päivinään.

Muista, kuinka paljon olet meiltä saanut ja kuinka onnekas olet. Osoita se myös.

Juttu on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 4/2017.

Kai Sadinmaa on pappi, joka ei piiloudu Jumalan tai Jeesuksen selän taakse. Hän puhuu tosi asioista omalla vastuullaan. Sadinmaa oli kotikaupungissani Kemissä jonkin aikaa pappina.Hänellä oli hyviä uusia ideoita mm. nuorten saamiseksi kiinnostumaan kirkosta.

Ilmeisesti hänelle järjestettiin niin tukalat paikat, ettei hän kokenut Kemin kirkkoa pitempiaikaiseksi työsarakseen. Vahinko! Kai Sadinmaa on säilyttänyt mielipiteensä ja jos mahdollista korottanut ääntään, kun on tuntenut sen pakoksi.Olen seurannut etenemistäsi kirkon piirissä lehdistä, kun on sattumalta osunut käteeni niin kuin tämäkin Kodinkuvalehti oli lääkärin odotushuoneessa. Hyvä Kai, kun olet rohkea. Jatka samaan malliin. Toivoo Helena Sarta Kemistä

 

  • ylös 27
  • alas 13

Amen! Suomessa tuo on viety äärimmilleen, ja vaikka ulkosuomalaisena ikävöin maatani ja kieltäni aika ajoin, olen toistaiseksi valinnut oleskelun leppoisammassa Euroopan maassa. Vaikka systeemit ei toimi niin täydellisesti ja byrokratiaa on, on myös piirun verran enemmän inhimillisyyttä. Haluan näyttää lapsilleni, että töissä käydään elämän vuoksi eikä toisinpäin, ja kyllä siinä sivussa itseänikin ajattelen.

  • ylös 26
  • alas 17
Sisältö jatkuu mainoksen alla