Jouluvalmistelut voi tehdä monella tavalla. Ei aina tarvitse rehkiä.

  • On turha valmistaa ylenmääräisesti ruokalajeja ja ruokia. Kovin monta päivää ei jaksa syödä samoja ruokia, joten kannattaa valmistaa vain muutamia ruokalajeja ja niitä, jotka maistuvat kaikille.

  • Joululaatikoita ei tarvitse tehdä alusta alkaen itse. Valmistusta voi hyvin helpottaa käyttämällä valmiita soseita. Soseita löytyy sekä pakasteina että vakuumissa. Vakuumipakkauksissa löytyy myös keitettyjä porkkana- ja punajuurikuutioita. Ne ovat näppäriä rosollin tai sillisalaatin teossa, jos ei halua ostaa valmista rosollia.

  • Jos kinkkua ei syö pöydässä kovin moni, käy ison kinkun tilalle esimerkiksi uunissa paistettu ja kinkun tavoin kuorrutettu porsaan ulkofileepala. Myös kalkkunafilee tai -fileerulla on hyvä vaihtoehto.

  • Kasvisvaihtoehtoa kaipaavalle on helpointa valmistaa papu- tai kikhernemureke. Usein sitä haluavat syödä lisäkkeenä sekasyöjätkin. Kikherne-, soija- ja gluteenijauhoista valmistetun seitanpaistin teko vaatii hiukan harjoittelua, jotta siihen saa makua ja oikeanlaisen rakenteen.

  • Jälkiruoka- ja kahvipöydässäkin kannattaa panostaa laatuun, ei määrään. Yksi maukas leivonnainen ja kuppi kahvia on hyvä päätös jouluaterialle.

  • Vielä helpommalla laatikoiden kanssa pääsee, kun sekoittaa valmislaatikkoon hiukan kermaa ja mausteita. Valmislaatikko kannattaa lusikoida kauniiseen, voideltuun uunivuokaan, niin sen saa juhlavammaksi.