Jouluvalmistelut voi tehdä monella tavalla. Ei aina tarvitse rehkiä.

  • On turha valmistaa ylenmääräisesti ruokalajeja ja ruokia. Kovin monta päivää ei jaksa syödä samoja ruokia, joten kannattaa valmistaa vain muutamia ruokalajeja ja niitä, jotka maistuvat kaikille.

  • Joululaatikoita ei tarvitse tehdä alusta alkaen itse. Valmistusta voi hyvin helpottaa käyttämällä valmiita soseita. Soseita löytyy sekä pakasteina että vakuumissa. Vakuumipakkauksissa löytyy myös keitettyjä porkkana- ja punajuurikuutioita. Ne ovat näppäriä rosollin tai sillisalaatin teossa, jos ei halua ostaa valmista rosollia.

  • Jos kinkkua ei syö pöydässä kovin moni, käy ison kinkun tilalle esimerkiksi uunissa paistettu ja kinkun tavoin kuorrutettu porsaan ulkofileepala. Myös kalkkunafilee tai -fileerulla on hyvä vaihtoehto.

  • Kasvisvaihtoehtoa kaipaavalle on helpointa valmistaa papu- tai kikhernemureke. Usein sitä haluavat syödä lisäkkeenä sekasyöjätkin. Kikherne-, soija- ja gluteenijauhoista valmistetun seitanpaistin teko vaatii hiukan harjoittelua, jotta siihen saa makua ja oikeanlaisen rakenteen.

  • Jälkiruoka- ja kahvipöydässäkin kannattaa panostaa laatuun, ei määrään. Yksi maukas leivonnainen ja kuppi kahvia on hyvä päätös jouluaterialle.

  • Vielä helpommalla laatikoiden kanssa pääsee, kun sekoittaa valmislaatikkoon hiukan kermaa ja mausteita. Valmislaatikko kannattaa lusikoida kauniiseen, voideltuun uunivuokaan, niin sen saa juhlavammaksi.

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla