Vältä kaaos ja paniikki. Näiden vinkkien avulla nautit joulurauhasta hyvissä ajoin.

Rentoutta ruuanlaittoon

 1. Mieti, mitkä ruuat voi tehdä jo viikkoja ennen pakkaseen odottamaan, mitä voit tehdä pari päivää aiemmin ja mitkä täytyy hoitaa jouluaamuna.

 2. Muista, ettei kaikkea tarvitse tehdä itse. Käytä luovasti eineksiä ja puolivalmiita ruokia.

 3. Viettäkää joulu nyyttikesteinä: jokainen tuo jonkin ruokalajin tullessaan.

 4. Hyödynnä valmiit piparkakku- ja glögimausteseokset. Näin ei tarvitse ostaa viittä tai kuutta erillistä maustepussia odottamaan seuraavaa joulua.

 5. Pakkasella osan ruuista voi säilyttää ulkona kylmälaukuissa.

 6. Teroita keittiöveitset ajoissa. Ruuanlaitto helpottuu kummasti.

Sukkelasti siistiä

 1. Siivoa jääkappi hyvissä ajoin. Heitä vanhentuneet purkit ja putkilot pois. Saat tilaa kinkulle ja laatikoille.

 2. Laita joulumusiikki soimaan ja aloita siivoaminen. Raivaa huone kerrallaan pitkän ajan kuluessa. Joulupyhien alla riittää ylläpitosiivous.

 3. Tee siivoussuunnitelma ja jaa tehtäviä kaikille perheenjäsenille. Lapsille saunan siivoaminen on samalla hauska vesileikki.

 4. Pyörivätkö lapset jaloissa? Osta heille oma pieni kuusi, jonka he saavat koristella ihan itse.

 5. Asettele joulukoristeita esiin ensimmäisestä adventista alkaen.

Lahjoja stressittömästi

 1. Kaukana asuville sukulaisille ja ystäville voi tilata kotiovelle kuljetettavan lahjan netistä.

 2. Juttele lapsen tai lapsenlapsen kanssa hyvissä ajoin hänen lahjatoiveistaan. Mieti, miten paljon rahaa on käytettävissä. Isomman lapsen kanssa voi neuvotella, kannattaako hankkia monta pientä vai yksi kalliimpi lahja. Selvitä lapsen lahjatoiveet etukäteen, sillä niitä kummit ja sukulaiset tulevat kysymään useasti.

 3. Ilahduta jouluisella kukkakimpulla. Saatavilla on myös lahjakortteja, joilla voi valita mieleisensä kukat. www.interflora.fi

 4. Tee valmiiksi yllätysnyssyköitä eli pieniä tervehdyspaketteja, joita voit antaa kukkien tuojille ja muille joulunajan piipahtelijoille. Voit laittaa nyssäköihin vaikka suklaata, kotitekoista hilloa tai sinappia tai hankkia sisällön valmiina kaupasta.

 5. Tee tietokoneellesi nimi- ja osoitelista, jonka voit tulostaa tarroille ja käyttää joka vuosi kortteihin.

 6. Helpota kiirettä hankkimalla lahjapaperin sijaan valmiita, kauniita lahjakasseja ja -laatikoita. Näitä voi käyttää yhä uudestaan. Edullista lahjapaperia saat vaikkapa aikakauslehtien kuvasivuista.

 7. Kestopaketteja voi tehdä itse. Päällystä erikokoisia, kannellisia pahvilaatikoita kauniilla paperilla. Kenkälaatikot ovat loistavia: lahjaan ei välttämättä tarvitse edes teippiä: kääri paketin ympärille nauha, joka pitää kannen kiinni.

 8. Ala tänä vuonna pitämään kirjaa siitä, mitä olet antanut kellekin lahjaksi edellisinä jouluina.- Tulevina jouluina on helpompi keksiä uusia lahjoja.

 9. Kerää pitkin vuotta talteen pakettien koristeluun sopivaa pikkutavaraa, esimerkiksi kulkusia, tarroja ja ruusukkeita. Tee metsäretki ja kerää kauniita käpyjä ja oksia. Näin sinulla on ensi joulun koristetarpeet valmiina.

 10. Varaudu heti joulun jälkeen ensi jouluun ostamalla alennusmyynneistä paketointitarvikkeita, koristeita, jouluvaloja ja kortteja.

Muista nauttia

 1. Mieti kolme asiaa, joita todella tarvitset jouluna. Keskity niihin!

 2. Järjestä perheen joulupalaveri. Keskustelkaa siitä, mitä kukin joululta haluaa ja mille sanotaan ehdoton ei, niin ruuan kuin ohjelman suhteen. Pakkopullalta tuntuvia perinteitä ei tarvitse ylläpitää, luokaa omat, mukavat perinteenne.

 3. Anna lapsille aattoaamuna puuhapaketti, vaikka elokuva tai lautapeli.

 4. Tarjoudu lapsenvahdiksi ystävälle tai naapurille, jotta hän pääsee jouluostoksille. Luultavasti hän haluaa tehdä sinulle vastapalveluksen tai tarjota edes glögit.

 5. Jos ulkona ei ole pakkasta, tee jäälyhtyjä pakastimessa kuivakakkuvuoissa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla