Kaipaatko vaihtoehtoja kaupan räikeille lahjapapereille ja pakettikorteille? Mitä jos käärisit lahjat tänä vuonna itse tehtyyn joulupaperiin tai paketoisit ne kankaalla päällystettyihin laatikoihin? Myös lahjapusseja on helppo valmistaa itse tapetista. Kauniin joulupaketin kruunaa itse tehty pakettikortti.

Itse kuvioitu joulupaperi

Tarvikkeet
voimapaperia

Joulusia leimasimia

Kuvioi voimapaperi leimasimella kauniin jouluiseksi. Leimasimia myydään askarteluliikkeissä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vanhassa vara parempi! Muista myös vanha tuttu peruna: siitä saat kätevän leimasimen, eikä maksa paljoa! Päästä vain mielikuvituksesti valloilleen ja koverra erilaisia kuvioita.

 

Pitsipurkit

Tarvikkeet

peltipurkkeja

liimaa

muovisia pitsiliinoja

Folk Art -askartelumaalia

hiekkapaperia

lakkabensiiniä.

Hankaa peltipurkin pinta hiomapaperilla karheaksi. Puhdista lakkabensiinillä. Leikkaa pitsiliinasta kanteen sopiva pala ja liimaa se. Anna kuivua. Maalaa purkki 2–3 kertaa ja anna kuivua.

Lahjapussi tapetista

Tarvikkeet

tapettia

liimaa

mallipussi

Katso valmiista pussista mallia kuinka pussi taitellaan. Leikkaa tapetista mallin mukainen pala ja taittele pussiksi. Kiinnitä reunat ja pohja liimaamalla.

Kankaalla päällystetyt paketit

Tarvikkeet
pahvilaatikoita

kangasta

liimaa

 

Kankaalla päällystetyt laatikot ovat kauniita katsella myös joulun jälkeen. Leikkaa laatikkoa varten kangaspala, joka on reunoiltaan noin 3 cm isompi kuin laatikko. Sivele pensselillä liimaa laatikon pohjaan ja reunoihin.  Asettele laatikko kankaan keskelle ja taittele kangas kuten lahjapakettia paketoitaessa. Liimaa reunat laatikon sisälle. Päällystä kansi samalla tavalla.

 

 

Puetut tuliaispullot

Tarvikkeet
pulloja

vanhan villapaidan

ompelulankaa

nauhoja ja koristeita

Kutista villapaita pesemällä. Käännä villapaita nurin ja sovita pulloa hihaan. Jos hiha on liian iso, pienennä se nuppineuloilla sopivan kokoiseksi. Hiha saa olla napakka, mutta pullon pitää mahtua vielä suuaukosta ulos. Leikkaa hiha muutama sentti pulloa pidemmäksi. Ota pullo pois, ompele koneella neulojen merkitsemää viivaa pitkin. Huolittele alareuna siksakki-ompeleella. Pujota pullo sukkaan. Pujottele vahvaa lankaa siksakki-ompeleen reunaan, ja kiristä reunaa sen verran, että se taipuu pullon alle. Lisää koristeet.

Valokuvia ja huopatähtiä

Kokoeroakin voi hyödyntää paketoinnissa. Pikkupaketin iso rusetti on samettinauhaa ja siivet joulukoriste. Hopeanvärisen paketin punainen vyöte on tapettia, ja sen päälle on liimattu valokopio vanhasta valokuvasta. Harmaa paketti on vyötetty vähän vinksin vonksin paltenauhalla, päällä huopatähtiä. Metallilanka ja eukalyptuksen oksa koristavat vaaleaa pakettia.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla