Herkullinen ruoka ei vaadi suurta määrää raaka-aineita. Muutaman vinkin avulla teet yksinkertaisesta ruuasta maistuvaa.

1. Valitse maukkaita aineksia.

Kun pääraaka-aineessa on vahva maku, voit vähentää muiden ainesten määrää. Usein erityisen maukkaat raaka-aineet ovat myös suolaisia, jolloin suolaa voi lisätä ruokaan maltillisesti. Supermaukkaita aineksia ovat muun muassa savukalat, pekoni, chorizo, aurinkokuivattu tomaatti ja juustot, mutta myös esimerkiksi sitruuna, lehtikaali, punajuuri ja yrtit.

2. Hanki monikäyttöisiä mausteseoksia ja kastikkeita.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Eksoottisia mausteita on hauska testailla, mutta usein purkki unohtuu kaapin perukoille yhden käyttökerran jälkeen. Unohda fermentoidut paputahnat, tandoorimixit ja muut erikoisuudet. Monikäyttöisiä mausteita ja kastikkeita ovat esimerkiksi soijakastike, viinietikat ja sriracha-chilikastike (se käy lähes kaikkeen antamaan tulisuutta). Mieti, mitä kastikkeita sinun tulee oikeasti käytettyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Suosi sesongin raaka-aineita.

Kasvisten makuun sesonki vaikuttaa oleellisella tavalla. Kun kesällä nauttii tuoretomaattiruokia, ei kaipaakaan muita aineksia kypsien tomaattien makua peittämään. Syksyllä esimerkiksi juurekset ja sienet maistuvat sellaisenaan mahtavilta. Anna raaka-aineiden omien makujen tulla esiin.

Katso reseptit kuvan pastaan ja muihin vähistä raaka-aineista valmistuviin ruokiin Soppa365:stä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla