Matkalla Helsingistä Poriin löytyi kivoja kirppiksiä, kauppoja ja leirintäalue.

Olin kiertelemässä Länsi-Suomea työn merkeissä. Näin ja koin kivoja ravintoloita ja maistelin meheviä paikallisia herkkuja. Poikkesin lähes jokaisella kirppiksellä, jonka kyltin näin tien pielessä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kävin myös Loviisan Aitta -nimisessä navetta-putiikissa, johon olen aiemmin törmännyt vain sisustuslehtien rekvisiittatiedoissa.
Loviisan Aitta sijaitsee Ruskossa, joka puolestaan sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Helsingistä Turkuun menevän moottoritien ohitustiestä. Siellä kannatti poiketa. Itse aitta on iso, kaksikerroksinen, komeasti kunnostettu ja ilmastoitu navetta. Kuvausrekvisiittaa tarttui mukaan muutama kassillinen. Kivaa kamaa, jota ei saa pääkaupunkiseudulta. Pihapiirissä oli myös autotallikauppa, josta löytyi kivoja juttuja puolella hinnalla. Myös Riviera Maisonin liike oli siellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Laitilasta löytyi Laitilan kirppis, joka osoittautui varsinaiseksi aarrearkuksi. Hinnat olivat ihan toiset kuin Helsingissä ja palvelu mielettömän ystävällistä. Mukaani matkasi mm. hieno, vanha, sininen mehumaija 8 eurolla ja lasipurkkeja muutamalla eurolla. Arabian vanha, vähän rikkinäinen tarjoiluvati maksoi 2,20 euroa. Ehdottomasti poikkeamisen arvoinen paikka!


Rauman kirppiksistä kolusin kirpputori Nostalgian ja Suomen Punaisen Ristin kirppiksen. Nostalgiassa hinnat olivat aika samat kuin Helsingissä, mutta löytöjä tein sielläkin, mm. keltainen kahvallinen valurautapata 5 eurolla. SPR:n kirppis mainosti isoin plakaatein lasi- ja posliinivarastonsa tyhjennystä 50 % alennuksella. Varma myyntivaltti. Sieltä löytyi uskomaton määrä lautasia, laseja, vanhoja pulloja ja muuta kivaa. Hinnat enimmäkseen 0,50–4 euroa alennuksen kanssa.


Rauman vanhan kaupungin keskustassa oli kiva ruokakauppa Lumo. Sieltä ostin mm. paikallisia oluita, juustoa, leipää ja muita herkkuja. Kaupan sisällä oli hauska yksityiskohta, puolikas auto, jonka peräluukussa oli myytäviä juomia. Suomalaiset kun kuulemma harrastavat juomakulttuuria auton peräluukusta.


Torin laidalla oli myös tyylikäs trendikahvila Sali. Sen terassilla oli kiva nauttia kesäillasta ja kuumasta kahvista. Koirakin sai olla mukana.
Tässä muutama mainitsemisen arvoinen kohde matkalla Helsingistä Poriin. Paljon muitakin paikkoja oli, mutta nämä jäivät päällimmäisenä mieleen.
Vielä täytyy mainita matkailusta labradorin kanssa. Raumalla yövyimme Poroholman leirintäalueella, mikä oli ison koiran kanssa paras mahdollinen valinta. Siisti leirintäalue ja pieni mökki. Vihreää nurmikkoa ja koko komeus meren rannalla, 2,5 kilometriä keskustasta. Myös lapsiperheille paikka on oiva yöpymispaikka verrattuna keskustan hotelleihin. Hiekka-uimarantaa satoja metrejä ja grillausmahdollisuus. Edullisempaa kuin hotellissa!


P.S. Onni-labbis löysi leirintäalueelta pienen, suloisen bulmastiffi-kaverin, Riston. Minä taisin kuitenkin olla innostuneempi tästä pennusta kuin Onni.

Kuvat: Kiia Renko ja Riitta Bergman

Sisältö jatkuu mainoksen alla