Kala-äyriäiskeiton keltainen väri tulee sahramista ja appelsiinista.
Kala-äyriäiskeiton keltainen väri tulee sahramista ja appelsiinista.

Bouillabaisse on Välimeren kalastajien lempikeitto. Alun perin aineksiksi jouti kaikki se, mitä päivän saaliista jäi myymättä. Olennaisinta keitossa on yhä tuoreet raaka-aineet ja maukas, sahramin ja fenkolin makuinen liemi. Näillä kolmella vinkillä saat keitosta herkullisinta.

1. Älä säästä makuja 

Maukas bouillabaisse, ranskalaisen keittiön klassikkosoppa, valmistetaan päivän tuoreista kaloista ja äyriäisistä.

Toinen tärkeä tekijä on sipuleista, fenkolista ja valkoviinistä keitettävä liemi.

Kun keitto lopuksi maustetaan sahramilla, timjamilla, laakerilla ja persiljalla, syntyy bouillabaisselle tunnusomainen maku.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Liemen laatu ratkaisee

Lisää kasaan keittyneeseen liemipohjaan kaltattuja, kuorittuja tomaatteja tai oikaise hiukan ja käytä laadukkaita, valmiiksi kuorittuja tölkkitomaatteja. Paras kalaliemi on itse perkeistä keitettyä, mutta jos käytät valmista liemikuutiota, valitse maukas ja kunnolla kalanmakuinen tuote.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tähän asti voit tehdä keittopohjan hyvissä ajoin etukäteen.

3. Viimeinen silaus eli appelsiini vie aurinkoon

Laita liemeen ensin perunat ja keitä ne kypsiksi. Lisää sitten kalat kypsymisjärjestyksessä, viimeiseksi äyriäiset.

Raasta lopuksi lisämauksi appelsiinin kuorta. Se on pieni, vaatimattoman oloinen lisä muutenkin rikkaaseen soppaan, mutta usko pois, juuri tuolla pienellä lisäyksellä saat ateriaan aidon, välimerellisen vivahteen.

Bouillabaissen perusreseptin ja keiton parhaat höystöt löydät tästä:

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla