Lojuuko keittiössäsi vempeleitä, joita et ole aikoihin käyttänyt? Keittiön turhakkeet -verkkosarjassa esittelemme keittiötavaroille uusia käyttötarkoituksia. Lisää listaan oma ideasi ja jaa.

Neljä tapaa hyödyntää raastinta:

1. Raasta voita

Murotaikinaa tai munavoita tehdessä voita ei aina muista ottaa ajoissa lämpenemään. Hyvä keino saada notkeaa voita on raastaa se. Helpoiten raastaminen onnistuu, kun voipalan laittaa hetkeksi pakkaseen.

2. Raasta juureksia

Juurekset, erityisesti punajuuri kannattaa raastaa, koska näin sen maku paranee ja kypsymisaika lyhenee. Raasteen voi myös pakastaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3. Raasta sitruunaa

Sitruunan kuoresta saa ruokiin ihanan aromin. Hienon kuoriraasteen saa kätevästi pois raastimesta, kun suojaa raastimen leivinpaperilla ja riipii sitten raasteen irti paperista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Raasta juustoa

Valmiin juustoraasteen kilohinta on tuplasti suurempi kuin saman juuston palana. Pehmeänkin juuston raastaminen onnistuu, kun sen laittaa hetkeksi pakkaseen. Anna juuston kohmettua ja raasta vasta sitten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla