
Viikunat, kahvi, hasselpähkinä ja muscovado antavat kahvikakulle syvän maun. Viikunakakun reseptin löydät jutun lopusta.
Kuivakakut eli kahvikakut ovat taas trendikkäitä tarjottavia. Hurmaa perinteisellä tiikerikakulla tai kokeile punajuurella meheytettyä suklaakakkua. Näin onnistut:
- Jätä kakkuvuokaan kolmannes kohoamisvaraa.
- Jauhota kakkuvuoka korppujauhojen sijaan karkeilla vehnäjauhoilla, kaurahiutaleilla, leseillä tai pähkinärouheella.
- Paista kakku uunin alatasolla. Kakku ehtii kohota ennen kuin pinta kuorrettuu.
- Kumoa kakku vasta hieman jäähtyneenä.
- Kahvikakut säilyvät yleensä hyvin, ja monessa tapauksessa kakun maku vain paranee maustuessaan.
- Tarvittaessa kuivakakun voi myös pakastaa. Käytä suojana tuorekelmua ja foliota. Sulata kakku jääkaapissa.
- Mausta kakkutaikinaa halutessasi pähkinöillä, marjoilla, hedelmäsoseilla. kardemummalla tai raparperilla.
- Voit tehdä taikinasta myös tiikerikakun. Ota 1/3 osa taikinaa ja värjää se mustikalla tai 1–2 ruokalusikallisella kaakaojauhetta.
- Kuorrute tekee kuivakakusta juhlapöydän katseenvangitsijan.
- Taikinasta voi leipoa myös muffineita.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa