Viikunat, kahvi, hasselpähkinä ja muscovado antavat kahvikakulle syvän maun. Viikunakakun reseptin löydät jutun lopusta.
Viikunat, kahvi, hasselpähkinä ja muscovado antavat kahvikakulle syvän maun. Viikunakakun reseptin löydät jutun lopusta.

Kuivakakut eli kahvikakut ovat taas trendikkäitä tarjottavia. Hurmaa perinteisellä tiikerikakulla tai kokeile punajuurella meheytettyä suklaakakkua. Näin onnistut:

  • Jätä kakkuvuokaan kolmannes kohoamisvaraa.
  • Jauhota kakkuvuoka korppujauhojen sijaan karkeilla vehnäjauhoilla, kaurahiutaleilla, leseillä tai pähkinärouheella.
  • Paista kakku uunin alatasolla. Kakku ehtii kohota ennen kuin pinta kuorrettuu.
  • Kumoa kakku vasta hieman jäähtyneenä.
  • Kahvikakut säilyvät yleensä hyvin, ja monessa tapauksessa kakun maku vain paranee maustuessaan.
  • Tarvittaessa kuivakakun voi myös pakastaa. Käytä suojana tuorekelmua ja foliota. Sulata kakku jääkaapissa.
  • Mausta kakkutaikinaa halutessasi pähkinöillä, marjoilla, hedelmäsoseilla. kardemummalla tai raparperilla.
  • Voit tehdä taikinasta myös tiikerikakun. Ota 1/3 osa taikinaa ja värjää se mustikalla tai 1–2 ruokalusikallisella kaakaojauhetta.
  • Kuorrute tekee kuivakakusta juhlapöydän katseenvangitsijan.
  • Taikinasta voi leipoa myös muffineita.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla