Raparperinvarret ovat parhaimmillaan alkukesästä.

Aivan lyhyinä raparperinvarsia ei kannata kerätä, mutta sormen paksuiset ovat jo kelpo saalista. Kasvaessaan varsista tulee lopulta puisevia ja loppukesästä ne mätänevät. Siksi sadon kasvua on syytä seurata. Raparperi ehtii tehdä kesän aikana useammankin sadon.

Varsien käyttäjissä on kahta koulukuntaa: jotkut kuorivat varret, toiset haluavat säästää punaisen värin ruuassa. Kuoret ovat ohuita ja pehmeitä, kun varret ovat vielä nuoria.

Raparperi on kirpeää, koska siinä on oksaalihappoa. Terveellistäkin tämä alkukesän herkku on, sillä raparperia syödessäsi saat samalla C-vitamiinia, kaliumia ja kalsiumia.

Raparperin taimet kannattaa istuttaa mieluiten syksyllä, mutta istutus on mahdollista myös varhain keväällä. Taimia myydään puutarhamyymälöissä ja niitä voi saada tuttavien pihoista jaettuna.