Esittelemme kuusi ruokakirjaa, joilla teet arjesta värikästä ja maistuvaa.

Rouva Kasviksen parhaat

Kirja innostaa kokkaamaan eri vuodenaikojen antimista. Kauniista ja kattavasta sesonkikirjasta löytyvät niin vegaaniset bataattiranskikset, sriracha-hummus kuin lammaskaalikin.

Pirjo Toikkanen, kuvat Laura Riihelä: Rouva Kasviksen Parhaat (Otava)

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kasvisruokaa!

Teos on omistettu sille, joka arvostaa lyhyitä raaka-ainelistoja ja mutkien oikomista. Rosoisen tyylikkäästä, käytännöllisestä vegeopuksesta löytyy sekä nopea maanantaipyttis että viikonlopun kebabrulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaisa Nieminen, kuvat Sami Repo: Kasvisruokaa! (Moreeni)

 

Kasvis Ruokakirja

Yhdistelmä visuaalista herkuttelua ja houkuttelevia vegereseptejä, joiden maut vievät Marokosta Malesiaan. Alun kattava tietopaketti on hyödyllinen aloittelevalle vegaanille ja sellaiselle, joka haluaa päivittää tietojaan.

Hanna Hurtta: Kasvis Ruokakirja (WSOY)

 

Gastronaatti II

Valoisasti kuvattu ja inspiroivasti kirjoitettu sesonkiruokakirja, joka sopii sekä keittiöön että fiilistelyyn sohvan nurkassa. Ensimmäisenä kokeiluun menevät omenasipsit ja hiljainen jouluporkkanakakku.

Satu Koivisto, kuvat Tommi Koivisto: Gastronaatti II (No Tofu Publishing)

 

Kasvisruokatorstai

Helsingin Sanomien ruokasivujen kutsuvat kasviskulhot, -keitot ja padat on koottu yksiin kansiin. Tyylikäs opus avautuu nätisti leikkuulaudan viereen.

Katja Bäcksbacka ja Laura Kaapro: Kasvisruokatorstai (HS Kirjat)

 

Vegebudjetilla – mutkatonta kasvisruokaa

Tunnelmallisesti kuvattu kirja tarjoaa vegaanista ruokaa yksinkertaisista raaka-aineista. Opus on erinomainen kotoa poismuuttaville nuorille: ohjeiden annoskoot ovat yleensä kahdelle ja kirjan alussa on 13 vinkkiä, miten ruuanlaitossa voi säästää.

Viola Minerva Virtama, tekstit ja kuvat: Vegebudjetilla (Cozy Publishing)

Sisältö jatkuu mainoksen alla