
Huomio lakritsin ystävä, tässä on pipari sinun makuusi!
Joulutortut ovat saaneet tänä vuonna sisäänsä niin vihreitä kuulia kuin suklaakonvehteja. Seuraavaksi uudistusvuorossa ovat piparit!
Perinteinen piparitaikina maustetaan lakritsijauheella ja kuorrutus salmiakilla. Tuloksena on vienon hienostunut lakumaku. Tujumman lakritsin ystävä tietysti tuplaa jauheen määrän.
Lakupukit saavat olla juuri sen näköisiä kuin itse haluat.
Lakupukit kavahtavat muitakin perinteitä. Ne nimittäin tehdään ilman muottia ja hahmot saavat olla juuri sen näköisiä kuin itse haluat.
Tässä yksi tapa muotoilla pukki:
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin 3 mm paksuksi levyksi. Leikkaa terävällä veitsellä yläosastaan kapenevia kolmioita. Kolmiot saavat olla noin 5–8 cm korkeita ja keskenään erikokoisia. Jätä taikinaa myös koristeluun.
Nosta kolmiot leivinpaperille ja taivuta ylin kärki hiukan kaarevaksi. Pyöritä jäljellä olevasta taikinasta hattujen kärkiin pallot.
Käytä viiksien muotoiluun vaikkapa pumpulipuikkoa.
Leivo kapeaa, ohutta tankoa, jonka paloista saat hatunreunuksia ja viiksiä. Käytä viiksien muotoiluun vaikkapa pumpulipuikkoa. Paina pukeille puutikulla silmät ja piirrä parta.
Tee lakupukit tällä ohjeella: