Kun kuivahiiva saa aikaa toimia, se kohottaa kylmään veteen tehdyn sämpylätaikinan.
Kun kuivahiiva saa aikaa toimia, se kohottaa kylmään veteen tehdyn sämpylätaikinan.

Yön yli kohoava taikina valmistuu minuutissa eikä vaadi vaivaamista. 

Jos juurileivän leipominen ei ole sinua varten, ota haltuun superhelppo sämpylätaikina. Yön yli kohoava taikina valmistuu minuutissa eikä vaadi vaivaamista.

Sekoita kulhossa 3 dl puurohiutaleita, 3 dl vehnäjauhoja, 2 dl hiivaleipä- tai sämpyläjauhoja, ½ dl siemensekoitusta, pussillinen kuivahiivaa ja reilu teelusikallinen suolaa. Lisää 4 dl kylmää vettä ja ½ dl öljyä. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin. 

Kauhaise taikina aamulla kahdella isolla lusikalla nokareiksi leivinpaperin päälle pellille. Ripottele päälle siemeniä. Paista sämpylöitä 225 asteessa noin vartti. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kaikki jauhot käyvät.

Voit hyvin vaihdella hiutaleita ja jauhoja kaapin sisällön mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla