Nyhtökaura on vartissa valmis ja täynnä joulumakua.
Nyhtökaura on vartissa valmis ja täynnä joulumakua.

Ihana ja herkullinen joulupöytä rakentuu myös kaupan antimista! Tässä seitsemän vinkkiä, joilla saat joulupöydästäsi helposti maistuvan.

1. Kalapöytä valmiista herkuista

Osta graavilohi kaupasta ja koristele se tuoreella tillillä, sitruunaviipaleella ja roseepippureilla. Nostele valmis sinappisilli pieniin lasipurkkeihin.

Jos haluat jotain itsetehtyä, lohitahna on helppo ja nopea valmistaa: 

Poista savulohesta nahka ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Lisää lohen joukkoon 2 rkl hienonnettua ruohosipulia ja puoli ruukkua tilliä. Raasta puolikkaan sitruunan kuori, purista mehu ja lisää lohen joukkoon. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Sekoita lopuksi joukkoon purkillinen kermaviiliä ja laita kylmään maustumaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Punakaalta punajuuren sijaan

Suikaloidusta punakaalista ja raastetusta omenasta syntyy rapea ja pirtsakka salaatti. Lisää halutessasi hiukan oliiviöljyä ja puolikkaan sitruunan mehu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Korvaa kinkku nyhtökauralla

Kinkun korvaa joulumausteinen nyhtökaura. Valvojaisia ei nyt tarvita, sillä maukas ruoka valmistuu vartissa. Ohjeen löydät alta.

Jos toivot kinkkua, sitä saa kaupasta myös siivutettuna. Hyvä vaihtoehto on myös joulumakkara, jonka ehdit paistaa nopeasti pannulla joulupöytään.

4. Loihdi kaupan valmislaatikoista herkulliset

Lusikoi valmislaatikko kulhoon, lorauta päälle noin ½ desilitraa kermaa ja sekoita hyvin. Lusikoi seos voideltuun uunivuokaan ja ripottele päälle korppujauhoja tai mantelirouhetta. Tee halutessasi laatikon pintaan koristekuvioita esimerkiksi pikkulusikalla. Nosta pinnalle muutama lusikallinen voita pieninä nokareina.

Lämmitä uunissa 175 asteessa kuumaksi.

Voit myös lisätä laatikoihin mausteita, kuten jauhettua valkopippuria, raastettua muskottia, tuoretta inkivääriä tai vaikka hieman siirappia makeutta lisäämään.

5. Jälkiruuaksi riittää yksi makea ja kuppi kahvia

Jälkiruoka- ja kahvipöydässäkin kannattaa panostaa laatuun, ei määrään. Yksi maukas joulutorttu ja kuppi kahvia on hyvä päätös jouluaterialle. Helpoimmalla pääset, kun laitat kahvin sekaan ripaus piparkakkumaustetta. Nauti suklaakonvehtien kera.

6. Kaunis kattaus on puoli ruokaa

Valmisruuista koostuva ateria on juhlallinen, kun tarjoilet sen kauniista astioista. Pöydän voi koristella vaikka takapihan antimilla.

7. Muista myös lapsia

Joulu on myös lasten juhla – ruokienkin suhteen. Jos lapset eivät pidä perinteisistä jouluruuista, varaa heille omia herkkuruokia, vaikkapa nakkeja. Vältyt riidalta, eikä sinun tarvitse stressata lasten syömättömyyttä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla