6 annosta

1 banaanisalottisipuli tai 2 pientä salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
2 rkl öljyä
1 rkl voita
1½ dl risottoriisiä
2 dl kuivaa valkoviiniä
6 dl kasvislientä (6 dl vettä+1 kasvisliemikuutio)
5 öljymarinadiin säilöttyä artisokan sydäntä
1 sitruunan raastettu kuori
250 g ricottajuustoa
1 dl raastettua parmesaanijuustoa

---

Sisältö jatkuu mainoksen alla


Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Kuori ja hienonna salottisipuli sekä valkosipulinkynsi. Sulata öljy ja
voi korkeareunaisessa paistokasarissa tai kattilassa. Lisää
sipulisilput. Kuullota pari minuuttia. Lisää riisi. Kuullota miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin 5
minuuttia, kunnes riisi on lähes kauttaaltaan läpikuultavaa. Kaada
joukkoon valkoviini. Anna viinin imeytyä riisiin.

2. Lisää kasariin desilitra kerrallaan kasvislientä. Kun neste on imeytynyt
riisiin, lisää jälleen kasvislientä. Kypsennä risottoa miedolla
lämmöllä. Risotto on kypsää, kun riisi on pehmeää, mutta puraistaessa
vielä napakkaa.

3. Valuta artisokan sydämet marinadista ja leikkaa neljään osaan. Pese sitruuna ja raasta kuori. Sekoita risoton joukkoon artisokat, sitruunakuoriraaste, ricottajuusto ja parmesaaniraaste. Kuumenna ja hauduta vielä 2–3 minuuttia. Risotto saa jäädä löysäksi.

Teksti Suvi Rüster, kuva Elvi Rista

Sisältö jatkuu mainoksen alla