(uunissa paistettua ravunlihaa)

500 g ravunlihaa (pakasteesta)
2 viipaletta vaaleaa leipää
1 dl maitoa
½ dl oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä
2 tomaattia
2 keltuaista
2 dl kookosmaitoa
1 dl persiljasilppua
1 dl korianterisilppua
1 dl ruohosipulisilppua
suolaa ja pippuria
1 dl parmesaaniraastetta

---


1. Leikkaa leipäpaloista reunat pois. Kastele leipäpalat maidolla ja jätä kostumaan puoleksi tunniksi.

2. Kuori tomaatit, halkaise, poista siemenet ja paloittele.

3. Pilko sulanut ravunliha pieneksi silpuksi.

4. Kaada öljy paistokasariin. Paista murskattua valkosipulia hetki ja lisää tomaatit. Paista vielä pari minuuttia ja lisää sekaan ravunliha.

5. Purista ylimääräinen maito leipäviipaleista ja murenna leipä hienoksi. Laita murut pannulle, lisää keltuaiset ja jatka paistamista pari minuuttia. Riko paistinlastalla seosta vielä hieman hienommaksi. Lisää kookosmaito ja silputut yrtit. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan. Jätä hetkeksi hellalle koko ajan sekoittaen.

6. Nosta pannu liedeltä. Jaa seos kuuteen pieneen uunivuokaan tai uunia kestäville simpukankuorille. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia.

7. Tarjoa kuumina limetin viipaleiden kanssa.

Vinkki! Voit valita monenlaista ravunlihaa. Ruokaan sopivat myös katkaravut sekä savustettu kala.

Teksti Kiia Renko, kuva Pia Inberg, ohje Antonio Arruda Silvestre Jr