Vihreä sangria
Vihreä sangria

Elokuun lämpimät illat kutsuvat järjestämään illallisen espanjalaiseen tapaan. Herkullinen menu alkaa raikkaanvihreästä sangriasta ja päättyy mehevään crema catalanaan.

Kun elokuun illat pimenevät mutta päivän lämpö yhä viipyilee parvekkeella tai puutarhassa, on illanistujaisten aika. Hauska espanjalainen ilta vastaa melkein viikon lomaa auringossa. Näin varmistat mainiot tarjoilut, joissa on riittävästi tuttua ja tarpeeksi tuoreita ideoita.

Juomaksi vihreää sangriaa
Sangria kuuluu ilman muuta espanjalaisessa illanvietossa asiaan. Mitä jos sekoittaisitkin sangrian hieman uudella tavalla? Tämän hetken trendikasvis kurkku ei nimittäin malta pysyä poissa sangria-kannustakaan: se vehreyttää ja raikastaa tutun juoman uuteen loistoon. Vihreä sangria on yhtä helppo valmistaa kuin perusversiokin. Sekoita pullo espanjalaista valkoviiniä, puoli litraa sitruunalimonadia ja desi sitruslikööriä kannussa tai kulhossa. Lisää reilusti kurkku- ja limettiviipaleita, hunajamelonikuutioita ja jäitä. Koristele juoma mintunoksilla ja nauti hyvässä seurassa.

Pääruuaksi paellaa
Espanjan kansallisruoka valmistuu muurikassa helposti isommallekin porukalle. Paellaa voi varioida ruokailijoiden mieltymysten mukaan: lisää erilaisia äyriäisiä, possua tai broileria, herneitä, paprikaa, oliiveita… ja tietysti ripaus sahramia, joka kuuluu olennaisena osana aitoon paellaan. Paella valmistuu yhdessä tehden, kun yksi paloittelee lihaa, toinen pilkkoo kasviksia ja kolmas paistaa pannun ääressä. Katso muurikkapaellan ohje täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jälkiruuaksi crema catalanaa
Espanjalaiset ja ranskalaiset kiistelevät leikkisästi siitä, kumpi keksi paahdetulla sokerilla pinnoitetun kermavanukkaan. Niin tai näin, espanjalaisen illan täydellinen päätös on silkinsileä ja pinnaltaan rapsahtava crema catalana. Jälkiruoka on myös siitä mukava tarjottava, että vanukkaan voi valmistaa jo edellisenä päivänä ja jättää vain pinnan karamellisoimisen viime hetkiin. Kaasupoltin on näppärä väline karamellisointiin, mutta se onnistuu myös uunin grillivastusten alla muutamassa minuutissa. Täältä löytyy mainio crema catalana -ohje.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla