Kääretorttu on kätevä herkku. Se on nopea valmistaa, ja sen voi täyttää melkein millä tahansa. Tässä viisi vaihtoehtoa. 

Pihabileet, nimipäiväkutsut, kesäsynttärit… Suvi on täynnä tilaisuuksia, jotka vaativat kakkua ja usein nopealla varoitusajalla.

Helppo, nopea ja ennen kaikkea herkullinen kesäkakku syntyy kääretortusta. Kääretortun voi täyttää mielen mukaan monilla eri makuyhdistelmillä ja kesällä erityisesti marjoilla. Valitse näistä viidestä täytteestä suosikkisi ja rullaa kesän komein marjatorttu!

Mansikka, Marianne ja mascarpone

Mansikkasesonki alkaa vihdoin olla käynnissä. Tuoreet mansikat kätkeytyvät mielellään myös kääretortun sisään. Paloittele mansikat ja sekoita ne purkilliseen mascarpone-juustoa (voit notkistaa mascarponen halutessasi kermavaahdolla). Sekoita seokseen Marianne-karkkirouhetta ja mausta ripauksella sokeria. Levitä täyte jäähtyneelle vaalealle tai tummalle kääretorttupohjalle ja rullaa tiukaksi rullaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vadelma, saksanpähkinä ja kinuski

Raikas vadelma, rouskuva saksanpähkinä ja makea kinuski ovat täydellinen kesäkolmikko. Kyytipojaksi vadelmarullaan voit vatkata vielä purkillisen kermaa. Levitä kerma ensin vaalealle jäähtyneelle kääretorttulevylle ja ripottele pinnalle tuoreita vattuja ja pähkinärouhetta. Valuta pinnalle kinuskikastiketta ja kääräise rullaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mustikat, kardemumma ja valkosuklaa

Mustikatkin alkavat vähitellen kypsyä. Kun olet leiponut pakollisen mustikkapiirakan ja nauttinut sen vaniljajäätelön kera, on vuoro kokeilla kardemummalla ja valkosuklaalla höystettyä mustikkakääretorttua. Valmista täyte sulattamalla 50 g valkosuklaata. Vatkaa purkillinen kermaa ja sekoita sen joukkoon jäähtynyt valkosuklaasula. Rouhi toiset 50 g valkosuklaata. Sekoita suklaarouhe ja pari teelusikallista kardemummaa vaahtoon. Levitä vaahto jäähtyneelle kääretorttulevylle, ripottele pinnalle tuoreita mustikoita ja rullaa.

Kirsikat, lakritsi ja sitruuna

Nappaa torilta pussillinen meheviä kirsikoita ja pyöräytä niistä lakritsilla ja sitruunalla höystetty rulla. Vatkaa purkillinen kermaa vaahdoksi ja mausta tomusokerilla sekä ripauksella lakritsinjuurijauhetta. Perkaa ja halkaise kirsikat. Poista kirsikan kivet. Kokoa kääretorttu levittämällä ensin pohjalle sipaisu lemon curd –tahnaa, sen päälle valmistamasi lakritsikerma ja päällimmäiseksi kirsikoita. Rullaa, viipaloi ja nauti!

Herukat, appelsiini ja tumma suklaa

Mustaviinimarjan, appelsiini ja tumman suklaan liitto toimii aina. Perkaa pari, kolme desilitraa mustaherukoita ja survo soseeksi. Sekoita survoksen yhden luomuappelsiinin raastettu kuori. Makeuta seos halutessasi sokerilla. Vatkaa purkillinen kermaa ja lisää joukkoon tummaa suklaata joko sulatettuna tai rouhittuna (tai molempina!) ja makeuta kevyesti tomusokerilla. Levitä ensin marjasurvos ja sitten suklaavaahto kääretorttulevylle ja kääri rullaksi.

 

Mikä on sinun mielestäsi paras kääretortun täyte? Kerro kommenteissa! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla