16 jauhoista perunaa
2 paprikaa
12 luumutomaattia
200 g fetajuustoa
2 dl cashewpähkinöitä
1/2–1 dl sitruunaoliiviöljyä
ripaus suolaa
kuivattua rosmariinia

Koristeeksi
tuoretta rosmariinia

Sisältö jatkuu mainoksen alla


Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pese perunat ja leikkaa
vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi.
Säilytä kulhossa kylmässä
vedessä paistamiseen
asti. Valuta ja kuivaa hyvin
ennen ruuanvalmistusta. 

Poista paprikoista kannat ja
halkaise.
Poista siemenet ja viipaloi
paprikat. Säilytä kelmun alla
paistamiseen asti. 

Valele perunaviipaleet sitruunaoliiviöljyllä,
ripota pinnalle
suolaa ja rosmariinia.
Nosta viipaleet uunipellille
leivinpaperin päälle ja paista
200 asteessa uunin keskitasolla
10 minuuttia.
Tällä välin sirottele suolaa ja
rosmariinia myös paprikoiden
ja halkaistujen tomaattien
päälle.
Nosta kasvikset ja pähkinät
pellille perunoiden kanssa ja
murenna fetaa päälle. 

Jatka paistamista vielä noin
20–25 minuuttia tai kunnes
kalkkunat ja kasvikset ovat
kypsiä.
Kokoa annokset lautasille ja
koristele tuoreella rosmariinin
oksalla. 

Vinkki! Tavalliset tomaatit tai
pihvitomaatit sopivat ruokaan
yhtä hyvin kuin luumutomaatit.

Teksti Kiia Renko, kuva Ato Vuohelainen

Sisältö jatkuu mainoksen alla