Laskiaispullasta kasvoi laskiaispitko ja päälle hyppäsi manteli.

Laskiaispullan ystävä asettuu pöytään kerrankin tyynin mielin, koska enää ei tarvitse valita hillon ja mantelimassan väliltä.  Pullapitkon pituinen herkku pursuaa kermavaahtoa, hilloa ja makeaa mantelitoscaa. Koko makeuden kruunaavat suklaaraidat.

Ja mikä parasta, tämä pulla ei lopu kesken.

Näin onnistut

Tee taikina ja leivo se kahdeksi pitkoksi. Puolita taikinan ja kuorrutuksen määrät, jos haluat tehdä vain yhden pitkon.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sillä välin, kun pullat paistuvat, valmistele toscakuorrutus. Levitä se hiukan jäähtyneenä pitkojen päälle ja anna kuorrutteen ja pitkojen levätä hetki kylmässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sitten vain täyttämään! Leikkaa terävällä veitsellä pitkoista hatut pois. Levitä pohjille hilloa ja kermavaahtoa. Laita kannet päälle ja koristele vielä tomusokerilla. Laita pitkot hetkeksi kylmään ennen tarjoilua.

Leikkaa pitkoista terävällä veitsellä jokaiselle sopivan kokoisia paloja.

Vinkki! Voit leipoa pitkot myös perinteisesti letittämällä tai tehdä taikinasta pikkupullia.

Laskiaispitkon tarkan reseptin löydät Soppa365:stä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla