noin 1 litra pikkelssiä
400 g keskikokoisia porkkanoita
300 g kukkakaalia
300 g vihreää kukkakaalia tai parsakaalia
noin 350 g paprikaa (vihreä, punainen ja keltainen)
250 g uusia sipuleita

Liemi

4 dl valkoviinietikkaa
5 dl vettä
6-7 dl sokeria
1 rkl korianterinsiemeniä
1 rkl sinapinsiemeniä
1 rkl valkopippureita
1 rkl mustapippureita
3 laakerinlehteä
1 nippu persiljaa huuhdeltuna
2 kruunutillinkukintoa
1½ rkl suolaa

---

1. Leikkaa peratut, huuhdotut vihannekset pieniksi paloiksi. Mittaa liemen ainekset isoon teräskattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna liemen kiehua hiljalleen muutama minuutti, että liemi ehtii maustua hyvin. Siivilöi mausteet pois.

2. Lisää porkkanapalat ja anna niiden kiehua liemessä noin 10 minuuttia. Lisää sitten loput ainekset ja jatka keittämistä 3 minuuttia. Täytä 2-3 puhdasta kuumaa purkkia vihannespaloilla ja kaada liemi päälle.

3. Sulje purkit ja säilytä kylmässä.

4. Tarjoa liharuokien ja paistettujen kalafileiden lisäkkeenä. Voit myös valuttaa pienen määrän pikkelssiä, hienontaa veitsellä ja sekoittaa kermaviili- tai majoneesikastikkeen joukkoon makua antamaan.

Vinkki! Voit valita pikkelssiin muitakin vihanneksia ja kasviksia oman makusi mukaan. Esimerkiksi kesäkurpitsa, vihreät pavut ja valkosipuli sopivat hyvin pikkelssiin