Taasko selailet kännykkää, huokaa äiti aikuiselle tyttärelleen.
Taasko selailet kännykkää, huokaa äiti aikuiselle tyttärelleen.

Pitkään vaari oli ainoa, jonka kännykän tai netin käytöstä ei tarvinnut olla huolissaan. Sitten hän löysi iPadin. Nyt ei auta muu kuin pistää Metsoloille kampoihin, miettii Minna McGill.

Yhden asian minä osaan: motkottaa lapsille siitä, että he ovat aina kännykällä.

Usein hermostun ruokapöydässä. Joskus teatteriesityksen väliajalla, joskus jopa juhlissa.

Illat kiristävät hermoni varmimmin. Nuoriso kun on keksinyt, että kaikille ystäville pitää vielä käydä toivottamassa erikseen hyvät yöt kännykällä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kiinnostavaa on se, että kun minä vierailen vanhempieni luona, kuulen saman motkotuksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Taasko selailet kännykkää, huokaa äiti aikuiselle tyttärelleen.

Telkkarista katsotaan niitä ohjelmia, mitä sieltä tulee, ja silloin, kun ne sieltä tulevat.

Hän ja isä eivät kännykkää katso. Se on heillä vain soittamista varten. Aikamoisia digiajan sissejä he ovat muutenkin, sillä kotona ei ole nettiä. Telkkarista katsotaan niitä ohjelmia, mitä sieltä tulee, ja silloin, kun ne sieltä tulevat.

Mutta kappas, vuoden alussa tapahtui muutos.

Isä varomattomasti lainasi sisareni iPadiä, löysi netin ja Yle Areenasta Metsolat. Nyt se on sitten menoa: 41 osaa 1990-luvun nostalgiaa ja ihmiskohtaloita.

Kun viimeksi kävin piipahtamassa vanhempieni luona, isä nökötti keittiön pöydän ääressä ja tuijotti ruutua niin kuin edelliselläkin kerralla.

Jo teki mieli motkottaa isälle ruutuajasta niin kuin teineille.

Kanelin ja sokerin huumaavaa tuoksua ei pysty isä kuitenkaan vastustamaan.

Ensi sunnuntaina ei auta kuin viedä uunituoretta pullaa mukana. Kanelin ja sokerin huumaavaa tuoksua ei pysty isä kuitenkaan vastustamaan.

Sitten juodaan yhdessä iltapäiväkahvit lapsuudenkodin keittiössä. Joidenkin asioiden on sentään hyvä pysyä elämässä entisellään.

Sorry vaan iPad ja Metsolat, aion pistää teille kampoihin.

Kirjoitus on Kodin Kuvalehden pääkirjoitus numerossa 3/2018.

Perunko tilauksen

Ja taas: lapsensa mainittu ensimmäisessä virkkeessä. Kyseessä on aikuisten ihmisten lehti. KK ei ole mikään pilttipiiri tai pikkulapsiperhelehti.
Luulisi omasta maailmasta (toivottavasti!) ja ainakin ympäristöstä löytyvän muitakin aiheita kuin lapset, vanhemmuus jne.

Vierailija

Näissä naistenlehtien pääkirjoituksissa ärsyttää tavattomasti se, että aina niissä puhutaan itsestä ja omasta elämästä. Eikö todella mitään muita asioita ole?

Sisältö jatkuu mainoksen alla